Westfálský körung pro Dona Juana de Hus

Drezurní vítěz westfálského körungu z Münsteru, vraník po Don Juan de Hus byl prodán za sumu 620 000 eur a stal se tak nejdražším koněm následné aukce. Více o akci včetně videa v článku. Víte, že v prosincovém Jezdectví najdete zajímavé informace ze čtyř německých a dvou českých körungů?

Letos bylo předvedeno 80 mladých hřebců ročníku 2013, pětičlenná komise vybrala 44, 16 obdrželo prémii.

Syn hřebce Don Juan de Hus (Stedinger x Rohdiamant) jde po horkém přihazování dražitelů do hřebčína Bonhomme (brandenburský Werder). Chovatelem je Helmut Gieseker z Rietbergu, vystavovala ho Regina Gieseker. Prvním rezervním vítězem se stal tmavý hannoverský ryzák po Dimaggio (Brentano II-Weltmeyer) chovatelů Friedricha a Eddy Kröner (Schüttorf), který byl prodán za 430 000 eur a koupila ho Sissy Max-Theurer.

Za 70 000 eur koupila stanice Paula Schockemöhleho (Mühlen) vítěze skokové části körungu, Arpeggio-Cornet Obolensky-Contender. Toho odchoval Michael Fliß z Nottuln a předváděli ho M. Beckmann s IB Bergerem z Wettringenu.

1. rezervním skokovým vítězem se stal syn nizozemského Dantose HBC (matka po Tangelo van de Zuuthoeve-Achill Libero H) chovatele E. Vriend z Nizozemska. Toho koupil Alexandr Oniščenko za 135 000 € a tento hnědák bude pronajat do Warendorfu.

Za 155 000 eur koupili klienti z Moskvy 2. rezervního vítěze syna Stakkata Gold (matka po Cornet Obolensky-Fläming xx), jehož odchoval a předváděl Jan Sprehe.

Druhého rezervního drezurního vítěze, oldenburského syna For Romance z matky De Niro-Andiamo koupila za 250 000 € drezurní stáj G.W. van Norel.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.