Zlatá podkova 2010 zná své letošní vítěze + FOTOGALERIE

Ještě jednou se dnes vrátíme k finále 45. Zlaté podkovy, tentokrát prostřednictvím tiskové informace, kterou nám zaslala Eva Fruhwirtová… Vítězkou soutěže Zlatá podkova se už po šesté stala Radka Dvořáková z jezdeckého klubu Cavalier Rynárec na Vysočině. Tím vyrovnala rekord jezdce Závorky v počtu vítězství v této soutěži. Hřebeci Damon 2, na kterém soutěžila, byl nakladatelstvím ProfiPress také udělen titul Zlatý kůň Zlaté podkovy. Další sedlovou soutěží byla Stříbrná podkova, ve které byla nejlepší Karolína Polákova z jezdeckého klubu Kocanda.

V soutěži Bronzová podkova – st. junioři se na prvním místě umístila Karolína Štěpánková a soutěž Bronzová podkova – děti a ml. junioři vyhrála Nikola Čeledová. Soutěž nadějí pro čtyřleté koně vyhrál zahraniční jezdec Marian Mídelka z Bratislavy a v Soutěži nadějí pro pětileté koně dosáhla nejlepšího výsledku Veronika Příhodová. Soutěž jednospřeží vyhrál Jan Exnar, dvojspřeží Tomáš Barták, čtyřspřeží Jiří Nesvačil a spřežení pony Tomáš Palán.

ZP

 

ZP

 

„Velkým úspěchem je vítězství  Nikoly Čeledové s koněm Tárka v Bronzové podkově, v kategorii děti a junioři, která reprezentovala jezdecký klub Humpolec. Byl to výborný výkon a máme z něj velkou radost,“ sdělil organizátor Jiří Klubal.

Tradičním jezdeckým závodům v Humpolci přálo počasí, a proto mohla bohatá divácká návštěva ocenit kromě vynikajících sportovních výkonů také další zajímavý program. V jeho rámci byli také vyhlášeni vítězové Přehlídky výkonných koní plemene Český teplokrevník, byla pokřtěna hříbata narozená na školním statku a také byla předvedena ukázka práce chladnokrevných koní, kterou zajistili členové Okresního spolku chovatelů koní Havlíčkův Brod.

Pořadatelem soutěže je obecně prospěšná společnost Soutěže podkovy o.p.s., jejímiž zakladateli jsou Město Humpolec, místní Školní statek, Česká zemědělská akademie a Jezdecký klub Humpolec. Zlatá podkova patří k tradičním akcím v kraji Vysočina, na kterou se sjíždějí nejen milovníci koní z celé republiky.

Text: Eva Fruhwirtová
Foto: Jiří Bělohlav

 

PŘIPOJOLI JSME FOTOGALERII ROMANY NĚMCOVÉ - VIZ ODKAZ NÍŽE...

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.