Zlatá podkova 2015: Finále v Humpolci pro Radko Heidenreicha a Tiksi

Letošní rok probíhá jubilejní 50. ročník Zlaté podkovy 2015 ve všestrannosti a spřežení. Je organizováno dvanáct kol a finále, konané v srpnu v Humpolci. Statut seriálu závodů ZP 2015 byl schválen Výkonným výborem ČJF v úterý 10. února a můžete si ho přečíst zde. Aktualizace 20. 8. 12:00 HOD: Od 21. do 23. srpna se uskuteční finále Zlaté podkovy v Humpolci.  23. 8. 18:10 HOD: Celkové výsledky ZP R. Heidenreich ml. a Tiksi, SP1 E. Kratochvílová a Camila,  SP2 J. Hatla a Reenmore Alfie, BP A. Vyštajnová a Elzar, SN J. Hatla a Big Berry, Pony N. Tarabini a Sony 4. spřežení pony T. Palán, jednospřeží J. Exnar, dvojspřeží V. Coufalík, čtyřspřeží Z. Jirásek. Fotogalerie z neděle

21.-23.8. FINÁLE Humpolec (všestrannost, spřežení)

Startovní listiny

23. 8. 18:10 HOD: Celkové výsledky - Zlatá podkova R. Heidenreich ml. a Tiksi, Stříbrná podkova 1 E. Kratochvílová a Camila,  Stříbrná podkova 2 J. Hatla a Reenmore Alfie, Bronzová podkova A. Vyštajnová a Elzar, Soutěž nadějí J. Hatla a Big Berry, Pony N. Tarabini a Sony 4. Spřežení pony T. Palán, jednospřeží J. Exnar, dvojspřeží V. Coufalík, čtyřspřeží Z. Jirásek. Fotogalerie z neděle

22. 8. 21:15 HOD: Výsledky po krosu - ZP R. Heidenreich ml. a Tiksi, SP1 I. Saparová a Sl. Fregata, SP2 J. Hatla a Reenmore Alfie, BP A. Vyštajnová a Elzar, SN J. Hatla a Big Berry, Pony N. Tarabini a Sony 4. Fotogalerie ze soboty

21. 8. 18:20 HOD: Výsledky po drezuře - ZP P. Vaněk a Crazy Love 1, SP1 P. Myška a Hetik, SP2 J. Hatla a Reenmore Alfie, BP A. Vyštajnová a Elzar, SN J. Hatla a Big Berry, Pony V. Chrásková a Pírko, spřežení pony M. Kořínek, jednospřeží J. Petřek, dvojspřeží L. Jirgala, čtyřspřeží Z. Jirásek.

Seznam startujících: všestrannost, spřežení

Video: Svezte se závodním kočárem po trase maratonu v Humpolci

Divákům se v rámci finále představí více jak 130 koní v sedlových a vozatajských kategoriích. Bude také vyhodnocena přehlídka koní plemene Český teplokrevník a oceněn Zlatý kůň Zlaté podkovy. Tradičním bodem programu je průvod koní a kočárů zakončený slavnostní přehlídkou na humpoleckém náměstí.

Jako speciální akce pro 50. ročník závodů byla připravena výstava v humpoleckém muzeu a vydání publikace mapující historii Zlaté podkovy.

Letošní finále se odehraje ve stínu smutné události, kdy po pádu na MČR družstev ve všestrannosti v Pardubicích zemřel loňský vítěz Zlaté podkovy, Lubomír Vrtek. V rámci finále bude Lubomír Vrtek oceněn in memoriam jako osobnost Zlaté podkovy.

Pořadatel z Humpolce dokončuje poslední přípravy na závodišti Dusilov. Všechny překážky jsou opravené a nově natřené. Jezdci i diváci se mohou těšit i na pár nových překážek. Po několika dnech dešťů je povrch ve velmi dobrém stavu a slibuje kvalitní sportovní výkony.

 

Nové překážky na humpoleckém závodišti

Program finále:

Pátek 21.8.
od 8.00 hod. drezurní zkoušky
od 18.00 hod. vernisáž výstavy Kůň - láska na celý život

Sobota 22.8.
od 8.00 hod. Terénní zkoušky sedlových soutěží
od 15.00 hod. Maraton spřežení

Neděle 23.8.
od 9.00 hod. parkur SN, BP, Pony
10.00 hod. průvod jezdců městem
od 12.00 hod. překážková jízda spřežení
od 13.00 hod. parkury SP, ZP - dekorování vítězů

 

 

 

 

Termíny kvalifikačních kol a finále pro 50. ročník Zlaté podkovy v roce 2015:

17.-19.4. Pardubice (všestrannost)

Po prvním dni jsou ve vedení E. Orctová a Bonus 1 (Zlatá podkova), W. Hajnos a Jany (Stříbrná podkova), A. Lexová a Flin (Brnozová podkova) a J. Hatla a Big Berry (soutěž nadějí).

Konečné výsledky: Zlatou podkovu vyhrál Pavel Březina s Tomonem, ve Stříbrné podkově dominovala Veronika Příhodová s Expresso-EV, v Bronzové podkově se dařilo Marii Dvořákové s Viktorií 5 a Jaroslav Hatla s Big Berrym zvítězil v Soutěži nadějí.

výsledky

 

2.-3.5. Dvoreček (všestrannost)

Výsledky: Zlatá podkova M. Balounová a Diamantixa, Stříbrná podkova - M. Dvořáková a Carmen 16, Bronzová podkova - A. Vyštajnová a Elzar, Soutěž nadějí - J. Hatla a Big Berry.

výsledky


2.-3.5. Semice (spřežení)

jednospřeží 2* - M. Jelínková, dvojspřeží pony 2* - M. Pospíšilová, jednospřeží 3* - J. Koníř, dvojspřeží 3* - J. Hrouda, čtyřspřeží 3* - Z. Jirásek

výsledky


9.-10.5. Těšánky (všestrannost)

ZP - W. Hajnos (POL) a Dobrawa, SP - D. Moudrá a Lord 27, BP - E. Orctová a Konie 1, ZL - M. Chválová a Archiente Of Laramie, Z - I. Konečná a Klaudi Vinibi, ZK - K. Koutná a Catalin I

výsledky


14.-17.5. Borová (všestrannost, CNC2*)

ZP - B. Kamírová a Christo 1, SP - B. Kamírová a Vanessa Mae, BP - B. Vaňková a Lipton Sinaj, SN - L. Kohout a Alonso 3, ZK - D. Schicht a Jerry Cool, Benjamin Cup ZL pony - V. Krejčová a Bonita 6, pony L - Z. Baloušková a Pretty Ginger.

výsledky


23.-25.5. Těšánky (spřežení)

dvojspřeží pony - E. Zuvač, jednospřeží - A. Soukup, dvojspřeží - V. Coufalík

výsledky


5.-7.6. Panská Lícha (všestrannost, CCI1*)

Tisková zpráva zde

Po prvním dni jsou ve vedení: D. Moudrá (CCI1*), J. Holes (ZP), B. Poláková (SP), E. Orctová (BP), A. Lesáková (SN), J. Maxera (ZL) a V. Chrásková (pony).

Po crossech jsou ve vedení: D. Moudrá (CCI1*), J. Holec (ZP), B. Poláková (SP), E. Orctová (BP), A. Lesáková (SN), V. Chrásková (pony), M. Appelt (ZK) a W. Sambeth - Karner (ZL).

Vítězové jsou: CCI1* - D. Moudrá a Lord 27, ZP - M. Maksa a Porthos M Insprav, SP - B. Poláková a Rebel 10, BP - A. Lexová a Flin, SN - A. Lesáková a Przedswit II MT-1/Pares, mistrovství JmO sen. - R. Trávníčková a Daret Diavolo, ZL - S. Sprinz a Captain Jack Sperrow 5 (AUT), ZK - M. Appelt a Glory Dancer (AUT), pony L - V. Chrásková a Pírko.

startky, výsledky a plánky


20.-21.6. Loštice (všestrannost)

výslekdy: ZP - R. Heidenreich ml. a Tiksi, SP - A. Vrtek a Beauty/Černý, BP - H. Horáková a Maja 1, SN - J. Hatla a Ballymurphy Mark, pony LP - V. Chrásková a Pírko, Benjamin Cup pony - Š. Štvánová a Sisi 10, ZL - J. Hatla a Reenmore Alfie, Z - A. Lešikarová a Widar, OM seniorů - R. Heidenreich ml. a Tiksi, OM ml. jezdců - A. Vrtek a Beauty/Černý.

startky a výsledky


26.-28.6. JK Mikulov (spřežení)

Po drezurách jsou ve vedení: M. Pospíšilová (dvojspřeží pony), L. Kurka (jednospřeží), J. Drábek (dvojspřeží), J. Juráň (čtyřspřeží).

Celkové výsledky: dvojspřeží pony - T. Palán, jednospřeží - J. Petřek, dvojspřeží - V. Coufalík, čtyřspřeží - J. Juráň.

startky a výsledky


3.-5.7. Kolesa (všestrannost)

ZP - L. Vrtek a Diráno 1, SP - J. Hatla a Reenmore Alfie, BP - E. Orctová a Konie 1, SN - J. Hatla a Ballymurphy Mark, pony - V. Chrásková a Pírko, Z - L. Plíšková a Fabricie 1, ZL - L. Příhodová a Dini, hobby ZK - R. Kosta a Unadonna, OM VčO děti a junioři - E. Orctová a Konie 1, OM VčO pony - V. Chrásková a Pírko, OM VčO senioři - P. Vančura a Aston Martin.

výsledky


18.-19.7. Humpolec (všestrannost)

Zlatá podkova - Pavel Vaněk a Crazy Love 1, Stříbrná podkova - Veronika Příhodová a Zack, Bronzová podkova - Anežka Lexová a Flin, Soutěž nadějí - Jaroslav Hatla a Big Berry

startky a výsledky

 

24.-26.7. Pardubice (spřežení)

Dvojspřeží pony - Monika Pospíšilová: Sibela, Ges 1
Jednospřeží - Jan Exnar: GSS Farina XXXVIII
Dvojspřeží - Josef Hrouda: Balero 1, Conversano XXIX-3-2L, Bento 7
Čtyřspřeží - Zdeněk Jirásek: Nick 2, Nero 10, Rony 14, Romeo 19

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.