Dámský den na Císařském ostrově

(PR článek, publikováno 5. 8.) Dámská jezdecká společnost o.s. srdečně zve jezdkyně v dámských sedlech, příznivce jezdecké historie, obdivovatele krásných žen a ušlechtilých koní i lovce prchavých okamžiků na Dámský den 2010. Akce proběhne v termínu 20. – 22. 8. 2010 v Praze na Císařském ostrově.

Dámský den

 

AKTUALIZACE 20. 8.:

Program, informace pro návštěvníky, parkování, vstupné. Vše najdete níže...


PÁTEK 20. 8. 2010

od rána do 15.00 hod.
Veřejný individuální trénink jezdců se zahraničními trenéry (Španělsko, Anglie) – klasická drezura, cirkusová drezura, dámská sedla. – v případě potřeby tlumočeno do češtiny.

15.00 – 16.00 hod. – veterinární přejímka koní

od 17.00 hod.
Španělský večer s Mercedes Gonzales Cort, aneb velká secvičná...
Jde o netradičně pojatou přednášku na téma „koňská historie“ doplněnou o názorné ukázky jezdců ze Španělska a dalších zahraničních hostů. Populární a názornou formou bude divákům představena nejen klasická a cirkusová drezura koní, jízda v dámském sedle, jezdecké zvyky maďarských pastevců a španělských honáků, ale i trocha vojenské jezdecké historie. V programu bude divákům také představeno plemeno kladrubských a kinských koní, historie jejich chovu i využití. Uslyšíme nejen angličtinu, španělštinu, ale také úžasnou maďarštinu. Vstupy našich zahraničních hostů budou překládány do češtiny.


SOBOTA 21. 8. 2010 – Dámský den 2010

Od rána do 10.00 hod. veřejný individuální trénink jezdců se zahraničními trenéry – klasická drezura, cirkusová drezura, dámská sedla.

10.00 hod. – drezura
13.00 hod. – trail / parkur
13.00 hod. – 17.00 – jízda elegance v parku Stromovka
14.00 hod. – volná drezura koní s hudebním doprovodem
17.00 hod. – vyhodnocení kostýmových soutěží

18.30 hod. – zahájení večerního představení
V průběhu představení uvidíte:
Jezdci z Maďarska – představení ze zámků Godollo (dámy, čikoši, kavalerie)
Jezdci ze Španělska – předvedení jezdeckých tradic (dámská sedla, tandemové ježdění)
Kladrubští hřebci a jejich lidé – (dámské sedlo, klasická drezura, práce na dlouhých otěžích)
Mistři dlouhých otěží – soutěž ve vedení koně ze země
La Garrocha – soutěž v ovládání španělské honácké tyče na býky
Česká Barokní společnost o.s. – (klasická drezura koní, práce koní ve volnosti)
Jízdní policie – strážci zákona


NEDĚLE 22. 8. 2010 – Barokní den s ČBS o.s.
Od rána do 8.00 hod. veřejný individuální trénink jezdců se zahraničními trenéry – klasická drezura, cirkusová drezura, dámská sedla.

do 9:00 hod. prezentace soutěžících

10:00 hod. začátek první soutěže
Baroque Dresage - úloha Z3
Baroque Classic - vyhlášení výsledků Baroque Classic
Baroque Dressage - kür na hudbu - vyhlášení výsledků Baroque Dressage
Pas-de-deux - vyhlášení výsledků Pas-de-deux
Baroque pentatlon - vyhlášení výsledků Baroque pentathlon

Doprovodný program zajišťuje Česká Barokní Společnost. Více Info o programu získáte na tel.: 606 842 290, nebo na www.baroqueart.cz.


VSTUPNÉ
Španělský večer celodenní vstupné 100,- / os., děti do 120 cm zdarma
Dámský den celodenní vstupné 100,- / os., děti do 120 cm zdarma
Barokní den celodenní vstupné 100 / os., děti do 120 cm zdarma
S celodenní vstupenkou je možné libovolně v průběhu dne opouštět areál.

PARKOVÁNÍ
Možnosti parkování jsou v oblasti Císařského ostrova omezené. Placená parkoviště se nacházejí v oblasti zámku Troja a ZOO. Z těchto důvodů doporučujeme využít možností MHD, nebo auto odložit v oblasti výstaviště.

TRIBUNY
Pro návštěvníky jsou k dispozici 2 tribuny k sezení. V letošním roce se nám bohužel nepodařilo získat dostatek financí pro postavení dalších tribun. Z tohoto důvodu doporučujeme vzít si sebou deku, nebo něco malého na sednutí. K dispozici jsou travnaté plochy ze kterých je dobrý výhled na kolbiště.

ZVÍŘATA V AREÁLU
Z bezpečnostních důvodů bude zamezen vstup psům do areálu z důvodu prevence nepříjemných situaci. Tímto se omlouváme zodpovědným majitelům, kteří mají své miláčky pod dozorem na vodítku a dbají maximální ohleduplnosti k ostatním divákům.

FOTOGRAFOVÁNÍ
Pro zájemce o fotografování je k dispozici „fotoservis”, na jehož základě vám může být dáma v danou dobu k dispozici, případně může zapózovat v požadovaném místě. Více informací a časový nástin výjezdů dam na jízdu elegance do Stromovky získáte v kanceláři na závodišti - žlutý domeček u stájí. V tomto domečku získají také volné vstupenky všichni registrovaní fotografové spolupracující se serverem www.ds.pamatky.net (viz. fotogalerie) + je zde k dispozici mediální servis.

 

 

AKTUALIZACE 5. 8.:

Dámský den 2010 navazuje na tradici pořádání Dámských dnů Dámskou jezdeckou společností již od roku 2000. V letošním roce jsme se po bezmála 5 letech rozhodli obnovit tuto tradici a uspořádat další „Dámský den“, který bude mít oproti předchozím ročníkům trochu sportovnější ladění.

Dámský den 2010 by i přes sportovní náplň měl zůstat především dnem setkání a výměny zkušeností. Vzhledem k této skutečnosti je i hodnocení a celý průběh akce uzpůsoben tak, aby vyhovoval širokému spektru jezdkyň i koní.

Hodnocení výkonů jezdkyň se ujal sehraný tým zahraničních rozhodčích a vznikl tak projekt „virtuálního“ propojení klubových závodů S.S.A v oblasti area 10 pořádaných v Anglii a Dámským dnem 2010 pořádaným v ČR. Akce Dámský den 2010 by neměla být konkurenční akcí k Mistrovství ČR v jízdě v dámských sedlech – ryze sportovně laděné akci, kterou každoročně pořádá o.s. Dámy v sedlech v Mnichově Hradišti.

Pevně doufáme, že náš tým zahraničních rozhodčích neodradí české jezdkyně od účasti, protože jezdecké dovednosti českých jezdkyň jsou na velice dobré úrovni a i ve „virtuálním“ souboji mohou dosáhnout na přední příčky v hodnocení. Jde zejména o jezdkyně, které se neúčastní velkých přehlídek koní, a které mohou svým výkonem překvapit i všeobecně známé jezdkyně v dámských sedlech.

Pro setkání Dámský den 2010 byl vybrán jezdecký areál na Císařském ostrově, který je obklopen historií, nabízí velmi kvalitní zázemí pro jezdce a zároveň dobrou dostupnost pro diváky.

Na vaši hojnou účast se těší organizátoři obnovené tradice akcí Dámský den 2010!

Více na: www.ds.pamatky.net

 

________________________________________________________________

CHCETE MÍT TAKÉ SVŮJ PR ČLÁNEK NA WWW.JEZDECTVI.CZ?
MŮŽETE HO MÍT JIŽ TŘEBA ZÍTRA – A TO JIŽ OD 1000,- KČ BEZ DPH!
KONTAKTUJTE NAŠE INZERTNÍ ODDĚLENÍ NA E-MAILU: inzerce@jezdectvi.cz

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.