Hubertovské otevření nových hipostezek

S podzimním závanem listí se ve Zlínském a Olomouckém kraji otvírají nové kilometry jezdeckých stezek, které vznikly v rámci projektu „Po formanských stezkách – křížem krážem Moštěnkou a Hříběcími horami.“ Za tímto projektem najdeme sdružení MAS partnerství Moštěnka, MAS Hříběcí hory ve spolupráci s HYJÉ – koně Zlínského kraje, o. p. s.

Otevření nových tras je spojeno s tradičními podzimními Hubertovými jízdami. Koňaři z oblasti Moštěnka byli první, kteří se mohli v rámci Hubertových jízd projet po části z 76 km nových hipotras při slavnostní otvírání, to již proběhlo 8. 10. v Bochoři a 15. 10. v Radkově Lhotě. Na poslední otevření části této hipostezky se můžete přijet podívat 29. 10. na Huberta do  Kyselovic, viz pozvánka.

V Hříběcích horách vás na Hubertovské slavnostní otevření hipostezek zveme dne 28. 10. do JS Galatík Těšánky, kdy bude zpřístupněno 150 km hipotras v této oblasti. Tak se ve Zlínském kraji jezdci na koních mohou pohybovat po 233 km hipotras a další trasy jsou již v plánu na Bystřicku.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.