Jarní otvírání hipostezek ve Zlínském kraji

Společnost HYJÉ – koně Zlínského kraje, o. p. s. spolu s provozovateli hipostezek ve Zlínském kraji nachystali pro zájemce o toto poměrně mladé odvětví v oblasti cestovního ruchu jedinečný jarní zážitek. Zlínský kraj má pro milovníky jízdy na koních v přírodě připraveno 7 hipostezek o celkové délce 246 km a hned v sousedním Olomouckém kraji najdeme dalších 75 km.

Jarní otvírání hipostezek na Vás čeká  v letošním roce  na níže uvedených koňských stezkách, tj. ve stájích náležejících k těmto stezkám. Jarní slunce již láká natěšené jezdce do sedla koní a tak  akce jsou připraveny nejen pro jezdeckou veřejnost a i pro širokou laickou veřejnost. Přijďte vyzkoušet jak vypadá nejkrásnější pohled na svět. Jarní otvírání hipostezek ve Zlínském kraji zahrnuje tyto jedinečné akce:

BŘEZEN
HIPOTRASA KORYČANY - Vítání jara,  
které se koná v termínu 24.-25. 3. Navštivte hipotrasu Koryčany o délce 8 km a nejen ji. Chcete jen tak zkusit ježdění na koni? Jste jezdci, a máte zájem o  putování krajinou ve stylu kovbojů? Tuto akci pro Vás pořádá Hipocentrum Koryčany  v  Koryčanech.
Kontakt na pořadatele: Hipocentrum Koryčany - Milan „Freďák“ Dolínek, Zámecká 328, 768 05 Koryčany, tel. 603 507 337, info@hipo.cz, www.hipo.cz.

V březnu se také se podíváme za hranice Zlínského kraje, do sousedního Olomouckého kraje, kde se nachází hipostezka KŘÍŽEM KRÁŽEM MOŠTĚNKOU A HŘÍBĚCÍMI HORAMI – TRASA MOŠTĚNKA - Jarní otvírání hipostezky v Radkově Lhotě, které pořádá  Jezdecký klub, o. s. Radkova Lhota  v sobotu 31. 3.

Pořadatelé připravily pro jezdce jarní vyjížďku po hipotrase s následujícími jezdeckými hrami na kolbišti klubu. Všichni jste srdečně zváni.
Kontakt na pořadatele: Jezdecký klub, o.s. Radkova Lhota , Milan Foukal, Radkova Lhota 3, 751 14 Dřevohostice, tel. 606 572 126, www.jkosrl.wbs.cz, jkosrl@seznam.cz

KVĚTEN
Na hipostezce MALÝ JEZDECKÝ OKRUH VIZOVICKO vás čeká  27. 5. od 14 hod. Den koní ve stáji Lipina,
zde Vás čeká pobyt v malebné oblasti Vizovických vrchů, kromě jezdeckých ukázek a netradičních her se můžete projet, ti méně odvážní projít po této hipostezce vedoucí  loukami, pastvinami a částečně lesem v nadmořské výšce 350 až 600 m.
Kontakt na pořadatele: Ing. Šomanová Lenka, Křekov 20, 766 01 Křekov, tel: 603 879 047, lenka.somanova@seznam.cz, www.lipina.cz.

Poznat krásy regionu z koňského hřbetu tedy mohou jak zájemci z řad stálých koňáků, tak také turisté toužící po aktivním odpočinku.

Aktuální  informace o hipostezkách a jarním otvírání hipostezek na  www.hyje.cz

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.