Kultovní lovecké jízdy v Děpoltovicích

Děpoltovice byly už poněkolikáté hostitelem loveckých jízd. Jako každý rok tam proběhly hned dvě akce se zaměřením na hon za liškou – jedna cvalová a jedna kroková. Cvalová se jela směrem na Ruprechtov a přilehlé okolí. Domů se ve zdraví vrátilo všech 25 jezdců a koní. Svůj houf i tentokrát vedla Helena Lahodná ve funkci mastera.

Děpoltovice

 

Večerní soud s její ctihodností Boženkou Bartákovou se taktéž vydařil a se skupinou DSM se tancovalo až do rána (večer byl přítomen i kouzelník a břišní tanečnice). Liščí ohon v závěrečném dostihu vybojovala Šárka Mittelbachová ze Slzavého Údolí.

Kroková lovecká byla tradičně přizpůsobena sponzorům a nejezdcům. Tudíž celý houf krokem vyrazil od maštale, aby se mohl v polovině vyjížďky pohostit „Na Pahorku“. Byla připravena pečená a uzená žebra plus nějaké dobré pití. Závěrečné halali vyhrál místní Josef Maurer. Soudní stolici velel známý herec Ladislav Gerendáš za asistence Aleše Suchánka, který byl i masterem celé lovecké. Diváky večer pobavila travesti show, břišní tanečníci a skupina Las Pegas.

Text a foto Martin Štorkán

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.