Mikulášská jízda na Ekologické farmě Arnika

V sobotu 1. prosince se všichni z Ekologické farmy Arnika v Ležnicích-Horním Slavkově oblékli za Mikuláše, anděly a čerty. Dále pak osedlali a vyzdobili své čtyřnohé kamarády a vydali se oslavit tento svátek krásnou projížďkou a večerní veselicí.

Zasněžená krajina, ozářená lehce hřejivými slunečními paprsky a azurové nebe. Mikulášská skupina koní se kolem poledne vydala na svou pouť kolem obory na Ležničku, přes Ležnici až na Kounici, kde svou pouť ukončila pro velké náledí na silnici. Koníci i členové jízdy se v pořádku vrátili na statek.

Večer naděloval Mikuláš s čertem balíčky - ovšem jen za básničku nebo písničku. Takto si vysloužili balíčky nejen děti ale i dospělí. Čert ani Mikuláš se nakonec nenechali nikým uplatit, a tak jsme se dočkali velmi zajímavých přednesů. A čert se také dočkal a do svého pytle si vložil i nějakého toho zlobivce.

Všem velké díky za nádhený den. Zvláštní poděkování si zaslouží Lenka Kleinová, která nám úžasně navařila a připravila mikulášskou nadílku, a také koňákům s jejich svěřenci, kteří se výborně starají o koňskou partu.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.