Ministr Jurečka: Měníme rodinné vstupné

Na jedno rodinné vstupné mohou nově do Národního zemědělského muzea v Praze, kladrubského hřebčína nebo hřebčince v Písku i rodiny s více než dvěma dětmi. Podle ministra zemědělství Mariana Jurečky byl dosavadní model rodinného vstupného, tedy dva dospělí plus dvě děti, diskriminační.

„Zvýhodněné vstupné pro celé rodiny, bez ohledu na počet dětí, jsme zatím zavedli v našich podřízených institucích. Je podle mě nesmyslné, aby na rodinné vstupné mohli jít jen rodiče se dvěma dětmi a za další by si měli připlácet,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Nový model rodinného vstupného zatím platí v Národním zemědělském muzeu v Praze a všech jeho pobočkách (Čáslav, Kačina, Ohrada, Valtice), Národním hřebčíně Kladruby nad Labem či Zemském hřebčinci Písek. Podle ministra by se mohli inspirovat i v dalších institucích.

„Bylo by skvělé, kdyby to udělaly i kraje, města, obce nebo ostatní provozovatelé služeb, kde se rodinné vstupné také nabízí. Už jsem požádal ministra kultury, aby tuto změnu také zvážili, větším rodinám by se tak zpřístupnily například desítky hradů a zámků,“ uvedl ministr Jurečka.

Nový model rodinného vstupného navíc může být pro provozovatele i ekonomicky výhodný. Třeba v Národním zemědělském muzeu v Praze se podle jeho ředitele Milana Půčka po změně vstupného zvýšila návštěvnost, a tím i celkové tržby. Do muzea totiž míří i početné rodiny, které si to dříve nemohly dovolit.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.