„Namaluj si koně“ pokračuje v AFI Paláci

Do pardubického obchodního centra AFI Palác se „nastěhovali“ koně. Tedy v kreslené podobě. Od středy 9. září jsou zde vystaveny obrázky z 1. ročníku výtvarné soutěže pro žáky pardubických základních škol „Namaluj si koně“. Soutěž uspořádal Dostihový spolek, a.s. Pardubice ve spolupráci s Magistrátem města Pardubice, Kulturním centrem Pardubice a obchodním centrem AFI Palác. Byla rozdělena do dvou kategorií – pro žáky prvního a druhého stupně základních škol. Zvolit si mohli libovolnou techniku zpracování, různé formáty a bylo možné dodat i třírozměrná díla. Musel však na nich objevit kůň.

„Při premiéře této soutěže jsme byli překvapeni zájmem dětí. Vítěze a medailisty jsme vybírali z téměř 700 prací. Ze sedmnácti pardubických škol se jich do soutěže zapojili třináct, což nás velmi potěšilo,“ řekl Dušan Korel, PR manager Dostihového spolku a.s. „Potěšující byla i kvalita. Nebál bych se říct, že řada obrázků si nezadala s díly profesionálů.“
Slavnostní zakončení soutěže se uskutečnilo v pátek 4. září na dostihovém závodišti v Pardubicích v zahajovací den mezinárodní výstavy Koně v akci. Vítězi se staly v mladší kategorii nyní už žákyně druhé třídy Tereza Paříková ze ZŠ Svítkov, která bohužel kvůli onemocnění nemohla převzít ceny, a ve starší kategorii už středoškolačka Vlasta Mokřížová, v minulém školním roce ještě žákyně deváté třídy v ZŠ Staňkova.
Obrázky byly vystaveny na dostihovém závodišti v Pardubicích po celou třídenní výstavu Koně v akci a těšily se velkému zájmu návštěvníků. Nyní se expozice přesouvá do AFI Paláce. Bude zde umístěna od 9. září do 25. října. V průběhu výstavy bude pro děti připraven bohatý program. Mohou se například pobavit při různých soutěžích (např. tipování nejpopulárnějšího obrázku) a vyzkoušet si svoji zručnost na dílničkách, které budou tematicky navazovat na téma výstavy (např. kreslení koní).
„Velice rádi jsme poskytli důstojné prostory pro prezentaci vítězných návrhů, aby se s nimi mohla seznámit co nejširší veřejnost. Na zvoleném tématu oceňujeme spojení mladé generace s nejslavnější tradicí Pardubic,“ uvedla Jana Adamčíková, marketingová a PR manažerka AFI Paláce. „Soutěž ukázala, že dětem z „města koní“ není ani v dnešní přetechnizované době cizí individuální výtvarný pohled na živé zvíře. Vítězná díla jsou pestrou směsicí fantazie dětí různého věku a působí velmi osvěžujícím dojmem,“ dodala Jana Adamčíková.

výstava

1. místo 1. stupeň Tereza Paříková ZŠ Svítkov

výstava

1. místo 2. stupeň Vlasta Mokřížová ZŠ Staňkova

výstava




Výsledky 1. ročníku soutěže „Namaluj si koně“

1. stupeň ZŠ (1. až 5. třídy)
1. místo:     Tereza Paříková (ZŠ Svítkov, třída I. B - ŠD při ZŠ Svítkov)
2. místo:     Daniel Erben (ZŠ Polabiny, npor. Eliáše, 2. třída - 5. oddělení ŠD)
3. místa:     Markéta Holcová (ZŠ Štefánikova, třída 5. A) a
                   Aneta Beranová (ZŠ Polabiny 1, třída 4. C)

2. stupeň ZŠ (6. až 9. třídy)
1. místo:     Vlasta Mokřížová (ZŠ Staňkova, třída 9. A)
2. místo:     Tereza Kocková (ZŠ Staňkova, třída 7. A)
3. místo:     Tomáš Minařík (ZŠ Studánka, třída 8. B)
Zvláštní cena:     třída 7. B ze ZŠ Svítkov

 

Black Horse Show 2009 – soutěž o vstupenky – Vstupenky č. 075 + 076 – kód č. 09093034512303

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.