Soutěž ve znamení koně Převalského - vyhlášení výsledků

Je tomu již 14 dní, kdy se předplatitelům dostalo do rukou srpnové Jezdectví. Dnes tu máme soutěž nejen pro předplatitele, ale pro všechny pozorné čtenáře. Právě v posledním čísle časopisu Jezdectví jsme vám v rubrice „Já kůň“ odkryli mnoho zajímavostí o současném stavu, nedávném transportu a chovu koně Převalského. Zároveň jsme také představili dvě zástupkyně tohoto předka koně domácího. Jedna z klisen nás nyní provede soutěží měsíce...

Aktualizace 13. 9. 20:30 HOD: Vyhlášení výsledků...

Na našem emailu se sešlo mnoho správných odpovědí. Klisna Gája se opravdu může pyšnit titulem "první uměle odchovaný kůň Převalského." Dokazují to i fotografie z archivu chovatelů, kterými jsou manželé Kardovi.

Gája

Gája

Gája

 

Vylosována byla však pouze jedna. A ta patřila Karolíně Francánové z Prahy. Gratulujeme a zasíláme výhru. Vzhledem k vašemu zájmu jsme se rozhodli pro pravidelné soutěže. Každé pondělí si spolu s námi můžete prověřit v čtenářské soutěži svůj postřeh. V případě, že se trefíte, zařadíme vás do každotýdenního losování o ceny.


V soutěži měsíce časopisu Jezdectví můžete vyhrát Mezinárodní plemennou knihu koně Převalského a také knihu Equus Praha 2009, která Vás barvitě provede celou historií a problematikou chovu těchto krásných předků koně domácího.

 

Knihy

Jak se zúčastnit?

Otázka je jednoduchá:

Jakým titulem se může pyšnit desetiletá klisna Gája?


Odpovědi zasílejte na e-mail web@jezdectvi.cz a do předmětu uveďte „soutěž.“ Jméno výherce bude vylosováno. Do e-mailu nezapomeňte připsat své jméno a adresu.

Gája

Uzávěrka soutěže je 31 srpna.

 


Nápověda:

Gáju jsme Vám představili v srpnovém Jezdectví, odpověď tam samozřejmě najdete.

Srpen 2011

 

Srpen 2011

 

 

 

Hara se potomka dočkala

Na stájovou kolegyni Gáji, tedy druhou představenou klisnu jménem Hara, můžeme aktuálně prozradit, že se potomka dočkala. Krásná a hlavně zdravá klisnička se narodila v úterý 2. srpna krátce po 11. hodině.

Hara a její potomek (Foto: Tomáš Adamec) 

Hara a její potomek (Foto: Tomáš Adamec)

Více informací najdete na stránkách ZOO Praha nebo přímo v Zoo Praha, kde můžete všechny klisny vidět.

Karolína Francánová

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.