Východočeši v Nechanicích

V pátek 29. 12. 2013 se ve městečku, které je známé díky selské jízdě či sousednímu Hrádku u Nechanic, konalo vyhodnocení jezdecké sezóny východočeské oblasti ČJF. Účastníci se sešli opravdu ve velkém počtu, slovem provázel Aleš Suchánek, zpěvem Jana Kociánová. Mezi oceněnými byli i mistři ČR - paradrezuristka Anastasja Vištalová, drezuristka Martina Kučerová, nebo jezdkyně na pony Šárka Votavová a Eliška Orctová.

Každoroční vyhodnocení sportovní činnosti na nejvýznamnějších závodech sezóny – na MČR nebo na zahraničních závodech - probíhá již řadu let, do předloňska se týkalo hlavně dětí, juniorů a mladých jezdců, od loňského roku rovněž seniorů. Tyto akce probíhaly např. v Hradci Králové, v Kladrubech n. L. a od roku 2012 v Nechanicích. Tamní kulturní dům nabízí dobré zázemí, příjemný prostor i dobrou dostupnost.

O organizaci akce se nejvíce zasloužila ing. M. Kvapilová a členové výboru VČO ČJF i řada dalších aktivních pomocníků. Vyhodnocení byl přítomen prezident ČJF ing. Jaroslav Pecháček a generální sekretář ČJF Lucie Spiwoková a rovněž zástupci ČSTV, resp. od letošního roku ČUS (České unie sportu).

Aktivitu oblasti v roce 2013 shrnula její předsedkyně Lenka Gotthardová. V roce 2013 se ve VČO uspořádalo 70 jezdeckých závodů v pěti disciplínách a k tomu vysoký počet hobby závodů. Nejvíce byly zastoupeny soutěže skokové (60 %), dále drezurní (25%), spřežení (10 %), všestrannost (4%) a vytrvalost (1%).

Členové VČO uspořádali několik MČR – Police nad Metují (spřežení), Hradištko u Sadské (drezura, pony, paradrezura), Kolesa (všestrannost). Na území VČO se konaly dvoje mezinárodní závody a to v soutěžích spřežení (Kladruby nad Labem a Police nad Metují).

Z dlouhé řady vyhodnocených, kteří obdrželi praktické ceny, si můžeme uvést alespoň vítězné jezdce v jednotlivých disciplínách či kategoriích na MČR:

MČR Paradrezura (Hradištko): 1. Anastasja Vištalová – Jambo – JK Interkonix Doubrava

MČR drezura mladí jezdci (Hradištko): 1. místo Martina Kučerová – Calet – Leonis o. s.

MČR ve skákání věková kategorie 13-16 let, pony do 148 cm KVH (Hradištko): 1. Šárka Votavová – Kačenka 1 – Stáj J+J Votava

MČR v drezuře věková kategorie 13 – 16 let, pony do 148 cm KVH (Hradištko): Eliška Ortcová – Blueberry Valmart – JC Rusek

Styl šampionát VČO: 1. Lucie Šrámková – JK Čermná.

Mnoho dalších jezdců VČO obsadilo druhá a následující místa. Kompletní přehled výsledků východočeské oblasti naleznete na webu www.vco-cjf.cz. K tomu tam jsou i aktuální snímky z akce pilné fotografky Michaely Javůrkové.

V rámci společenského večera byli oceněni jezdci bronzovými až čestnými odznaky za své průběžné či celoživotní výkony. Čestný odznak ČJF obdržel Ing. Otakar Vondrouš (60 let) a Jiří Kotyza (60 let). K významným jubilantům, pro které připravil výbor VČO čestné plakety patřili: jezdec soutěží jednospřeží Josef Bašus 60), chovatel huculských koní Ing. Ivan Karbusický (60), dvojnásobný vítěz VP František Vítek (70), bývalý ředitel NH Kladruby n. L. MVDr. Norbert Záliš 70), chovatel pony Vladimír Pechan (80), trenér Ladislav Novotný (80) a dlouholetý sekretář VČO ČJF Zdeněk Rajmont (85).

Po ocenění následovalo pohoštění hostů a tančení zábava za hudebního doprovodu Ing. Davida Bendáka a aktivní jezdkyně a zpěvačky Jany Kociánové. Zájem o akci byl velký, takže se muselo přinést ještě značné množství stolů. V další jezdecké sezóně tak určitě bude pokračovat mnoho jezdců, kteří budou vzorně reprezentovat východočeskou oblast České jezdecké federace.

Fotografie najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.