Bronz pro Česko v poháru národů QH

Pohár národů se při mistrovství Evropy QH vypisuje jako zvláštní soutěž států, které sestaví čtyřčlenný tým a poté mezi sebou soutěží v disciplínách Trail, Western Pleasrue, Western Horsemanship a Reining. Z každého státu jede jeden člen jednu disciplínu. Čechů bylo na šampionátu celkem šest a poprvé jsme tak neměli problém družstvo sestavit... Zajímavý článek nám zaslala Veronika Cejpová...

ME QH

 

Letos v poháru závodily Česká republika, Itálie, Rakousko, Německo, Francie, Švýcarsko a Belgie. Členy českého týmu byli Veronika Cejpová a Tottosh Stone v Trailu, Kateřina Baštová a A Cruise With Me ve W. Pleasure, Betty Kroumanová a Pretty Tony Jacs ve W. Horsemanshipu a Martina Kolářová a Holly Golly Boogie v Reiningu.

Soutěž se jela v sobotu večer po osmé hodině a začínala slavnostním nástupem všech států. Celý závod byl brán jako show pro diváky a každý ze států měl ozdobené koně a jezdce v národních barvách, aby bylo na první pohled poznat, kdo kam patří. A že si některé státy daly opravdu záležet! :o) Tribuny byly oproti „vážným“ soutěžním třídám výrazně zaplněny a fanoušci z jednotlivých států se nebáli vesele a hlasitě povzbuzovat své jezdce.

ME QH

 

Jako první se jel Trail, který jsem se rozhodla celý jet (jako správný vlastenec) s vlajkou v ruce. Když jsem zastavila u branky, jako bych slyšela z davu: „ Jak tu branku otevře, co s tou vlajkou udělá?“. Já vlajku „složila“ pod stehno a ukázala všem na tribuně palec nahoru a pochvalou za můj nápad byl obrovský aplaus a křik diváků. Musím se přiznat, že to byl opravdu adrenalinový zážitek. Po skončení jízdy jsem nad hlavou vlajku radostně roztočila. Další se jel W. Pleasure a trumf z rukávu vytáhla Katka, když na Cruisovi do arény vjela bez uždění! Nejen, že zdárně celou třídu dojela, ale umístila se na děleném prvním místě společně s Rakouskem! Cruise zachoval chladnou hlavu i v momentě, kdy se Rakušané snažili tuto dvojici doslova vyřvat. Celkové pořadí po dvou disciplínách bylo Rakousko, Česko, Itálie, Německo s Belgií, Švýcarsko a Francie. Další disciplínou byl W.Horsemanship, kdy Bětka zajela velmi soustředěně a přesně úlohu a umístila se na děleném třetím místě s Francií. Poslední byl Reining, který jela Martina jako první. Její jízda byla opravdu dynamická a bojovala ze všech sil a i přes chybu při rollbacku (zaklusání) obdržela dvakrát skóre 69! Bohužel to ale tentokrát „stačilo“ až na poslední místo. Konečné pořadí bylo Itálie, druhé místo Rakousko a Česká republika, která se musela zařadit za Rakušany jen díky „tie-judge“ rozhodnutí!!! I tak to je ale historicky největší úspěch České republiky v poháru národů. Atmosféra byla na jedničku a čeští fanoušci i přes malý počet byly opravdu slyšet. Děkuji celému týmu za všechny přítomné i nepřítomné za dobrou prezentaci Čechů na Evropském championátu QH a musím říct, že tohle byla opravdu TÝMOVÁ práce!

Text Veronika Cejpová
Foto Petr Krouman

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.