Vemex ProRodeo Tour 2012 zakončilo sezonu na Halter Valley

Ve dnech 28.-30. 9. zakončilo Vemex ProRodeo Tour sezonu třídenním finále na Halter Valley. Do tohoto finále se kvalifikovala pouze první desítka jezdců z každé disciplíny. Od jezdecké špičky rodeového sportu se tak očekávaly stabilní a dobré výkony. Zahájení rodeového klání se událo netradičně již v pátek ve dvanáct hodin.

Aktualizace 12. 10. 15:30 HOD: Ve dnech 28.-30. 9. zakončilo Vemex ProRodeo Tour sezonu třídenním finále na Halter Valley. Do tohoto finále se kvalifikovala pouze první desítka jezdců z každé disciplíny. Od jezdecké špičky rodeového sportu se tak očekávali stabilní a dobré výkony. Zahájení rodeového klání se událo netradičně již v pátek ve dvanáct hodin.

Jako celou sezonu byla jako první na řadě disciplína Ranch Cutting kde titul Champion Ranch cutting 2012 získala Johana Jarošová, která se kvalifikovala do finále z druhého místa. V programu následovala další individuelní disciplína Cattle Penning kde po třech finálových kolech přezku pro šampiona této disciplíny vybojovala ze šesté kvalifikační pozice prezidentka spřátelené TPA.cz Lenka Svobodová.

Program finálového odpoledne přivítal u jezdců velmi oblíbený Ranch Roping. V deseti kvalifikačních kolech byl v této disciplíně nejúspěšnější Antonín Frinta s celkovým bodovým scóre 26 bodů, ve finále však titul Champion 2012 získal Jakub Kutnar svými vynikajícími hody za 7 a 9 vteřin.
Páteční program uzavřela teamová disciplína Team penning kde po napínavém duelu se slovenskými jezdci nakonec těsně s rozdílem pouhých dvou vteřin zvítězila dámská trojice Dachová, Kunclová, Vymazalová.

Sobotní program začal krátce po desáté hodině druhými a třetími koly pátečních disciplín. V jednu proběhl slavnostní nástup, kdy se Aréna naplnila jezdci.

Jako první vjížděli jezdci nesoucí vlajky všech zúčastněných států – Česká Republika, Slovensko, samozřejmě byla vzdána čest i kolébce rodeového sportu USA, za nimi pak samotní závodníci.

Po jejich nastoupení zazněli státní hymny a úvodní slovo prezidenta ProRodeo Czech Association Milana Paty.

Na závěr slavnostního nástupu prošla celá aréna i přítomní jezdci indiánským obřadem vysvěcení za pomoci bílé šalvěje, který měl za úkol chránit od všeho zlého. Dále se pokračovalo adrenalinovou disciplínou Barrel Race kde svým úžasným výkonem překvapila juniorská jezdkyně Tereza Gondášová, která se kvalifikovala až z deváté pozice, přesto lehce zvítězila.

Jako předposlední finálová disciplína přišel na řadu královský Calf Roping kde se překvapení pro změnu vůbec nekonalo a trofejní přezku a titul Champion 2012 i titul Reserve Champion 2012 získal úřadující High Point Champion, Champion roku 2011 pan Milan Pata.

Na závěr jsme mohli sledovat velmi drsnou disciplínu Steer Wrestling kde titul padl do rukou Radka Holuba, který v této disciplíně exceluje po celou letošní sezonu.

Aktualizace 28. 9. 9:30 HOD: V Dnešicích u Plzně právě odstartovalo finále nejvyšší rodeové soutěže  Vemex ProRodeo Tour 2012 a potrvá až do neděle. Vedle sportovních výkonů vás čeká jako obvykle bohatý doprovodný program. Diváci mohou navíc vyhrát zájezd od CK Fischer za 40 000,-!

Aktualizace 2. 9. 16:20 HOD: Ve dnech 8.-9. 9. se uskuteční již desáté kolo rodeového seriálu Vemex ProRodeo Tour 2012, tentokrát na El Pasu ve Svojeticích. Celá akce vypukne v 10 hodin a vedle sportovních výkonů se můžete těšit také na bohatý doprovodný program.

Aktualizace 30. 8. 15 HOD: Poslední červencový víkend se konalo již sedmé kolo Vemex ProRodeo Tour a to na Galoway Farmě v západočeském Roupově. Po počátečních obavách nakonec přálo jezdcům v sobotní den počasí a hlášená horka se nedostavila.
Nejatraktivnější disciplínou dne se stala Steer Wrestling, kde se pět statečných pokusilo nad dobytčaty zvítězit, ale vzhledem k houževnatosti a rychlosti telátek galowayského plemene to nebylo vůbec jednoduché.
Nakonec se ale přeci jen diváci dočkali a za velikého aplausu zhlédli hned tři jízdy, kde se jezdcům podařilo telátko předepsaným způsobem položit a získat tak body do kvalifikace na Finále Vemex ProRodeo Tour 2012 do kterého nám zbývají už pouze tři Rodeo Show. Nejúspěšnějším mužem a ženou tohoto kola se stal Milan Pata se ziskem 17 bodů z lasařských disciplín Zuzana Dachová s 12 body která tak upevnila svou vedoucí pozici v celkovém hodnocení.

Aktualizace 21. 8. 11 HOD: Vložen odkaz na fotogalerii.

Aktualizace 16. 8. 15 HOD:

Ve dnech 25.-26. 8. se uskuteční již deváté kolo rodeového seriálu Vemex ProRodeo Tour 2012, tentokrát na Halter Valley v Dnešicích u Přeštic. Celá akce vypukne v 10 hodin a vedle sportovních výkonů se můžete těšit také na bohatý doprovodný program. Nezapomeňte ovšem, že osmé kolo proběhne již tento víkend v Pardubicích.

Aktualizace 9. 8. 11 HOD:

Ve dnech 14.-15. 7. proběhlo nedaleko Mostu již šesté kolo ProRodeo Tour, tentokrát v areálu jezdeckého klubu Equipark Svinčice. Vzhledem k velmi dobrému zázemí, které poskytovala jezdecká hala s tribunami a těsně přiléhajícími stájemi, nevadilo jezdcům ani divákům nepříliš vydařené počasí - vítr a vydatný déšť byl prokládán ostrým sluncem.

Zatím co se venku střídalo počasí, uvnitř bojovala téměř čtyřicítka jezdců o cenná umístění a kvalifikační body. Vzhledem ke spolupráci NBHAcz byly velmi dobře obsazené rychlostní disciplíny Barrel Race i Pole Bending, kde startovali jezdci z kategorií Open i Junior. V první disciplíně mezi dospělými bodovala na příčce nejvyšší Klára Patová na hřebci Siux Citty Hollywood, která si tak upevnila první místo v kvalifikaci na finále 2012 a přiblížila se tak i k titulu High Point Champion Barrel Race 2012. Pro rychlostní disciplíny je v areálu Svinčice velmi kvalitní povrch a tak se bylo na co dívat, časy z juniorské kategorie byly přímo ohromující a od kategorie open je často dělilo jen několik setin vteřiny. Také disciplíny dobytkářské nenechali publikum vychladnout, telátka byla rychlá a obratná i zkušení jezdci s nimi měli plné ruce práce, někteří z publika fandili spíše dobytčatům, ale i ti kteří byli na straně závodníků si přišli na své. Titul All Around Champion Man šestého kola si odvezl Milan Pata se ziskem 12 bodů, které získal za dvě prvenství v lasařských disciplínách. Mezi ženami byla nejúspěšnější Zuzana Dachová s hřebcem Lil San Rio Smart a ziskem 19 bodů. Juniorský titul All Around Champion Junior si odvezla Petra Mikasová.

Aktualizace 2. 8. 9 HOD:

Ve dnech 18.-19. 8. se uskuteční již osmé kolo rodeového seriálu Vemex ProRodeo Tour 2012, tentokrát na Dostihovém závodišti v Pardubicích. Celá akce vypukne v 10 hodin a vedle sportovních výkonů se můžete těšit také na III. kvalifikaci na VP, farmářské trhy, Velkou pardubickou rodinnou pouť a pivní festival.

Aktualizace 18. 7. 17 HOD:

Ve dnech 28.-29. 7. se uskuteční již sedmé kolo rodeového seriálu Vemex ProRodeo Tour 2012, tentokrát v Roupově na Galloway farmě (okres Plzeň). Celá akce vypukne v 10 hodin a vedle sportovních výkonů se můžete těšit také na bohatý doprovodný program.

Aktualizace 17. 7. 13 HOD:

O víkendu 23. 6. a 24. 6. zavítal rodeový seriál Vemex ProRodeo Tour do západních Čech a to do centra Plzně, kde přímo za obchodním centrem Plaza ožil park nevšední podívanou - mezi hřištěm na plážový volejbal, mini golfem a basketbalovou plochou vyrostla písková aréna, stáje, boxy, ohrádky a během pátečního odpoledne se zde sešlo na šedesát koní a jezdců, i pěkné stádo strakatých telátek.

Před desátou hodinou sobotního dopoledne se areálem začala linout hudba a hlas moderátora Andreje Posselta zvaného "Dutý“ vyzýval jezdce k posledním přípravám ke startu a opuštění arény jelikož se blížil start první disciplíny Ranch Cutting ve kterém startovalo 17 dvojic. V rychlém sledu pak následovaly další dobytkářské disciplíny a jedna rychlostní - Barrel Race které tentokrát kralovala mladičká Klára Patová, která se svými časy probojovala na první i druhé místo.

V jednu hodinu proběhl slavnostní nástup, kdy se Aréna naplnila jezdci.

Jako první vjížděli jezdci nesoucí vlajky všech zúčastněných států – Česká Republika, Německo, Slovensko, Brazílie -jejíž zástupci startují v seriálu Ranch Rodea již několik let a samozřejmě byla vzdána čest i kolébce rodeového sportu USA, za nimi pak samotní závodníci. Po jejich nastoupení zazněli státní hymny a úvodní slovo prezidenta ProRodeo Czech Association Milana Paty. Na závěr slavnostního nástupu prošla celá aréna i přítomní jezdci indiánským obřadem vysvěcení za pomoci bílé šalvěje, který měl za úkol chránit od všeho zlého.

I když celý víkend provázelo velmi slunné počasí, vše probíhalo bez závad. Nejúspěšnější jezdci pátého kola byli oceněni poháry pro All Around Championy. V kategorii mužů jej získal Radek Holub, mezi ženami byla neúspěšnější Zuzana Dachová a v kategorii juniorů se prosadila dívka Kristýna Hlavínová.

Aktualizace 19. 6. 13 HOD: Ve dnech 23.-24. 6. se uskuteční již páté kolo rodeového seriálu Vemex ProRodeo Tour 2012, tentokrát v Amfiteátru OC Plzeň Plaza. Celá akce proběhne jako Hudební rodeo show, těšit se tak můžete vedle sportovních výkonů také na hudební párty a zajímavý doprovodný program.

Aktualizace 12. 6. 22 HOD: Ve dnech 26.-27. 5. proběhlo již třetí kolo rodeového seriálu Vemex ProRodeo Tour 2012, tentokrát v areálu lesního penzionu Podmitrov nedaleko Jihlavy. Areál se nachází v malebném údolí, kterým protéká říčka Bobrůvka, která skýtala osvěžení zejména koním.

ro jezdce nabízel spoustu ubytovacích prostor součástí komplexu je navíc bazén, stolní tenis, kulečník, šipky, hřiště pro malé děti, ohniště, venkovní krb a další tři hřiště na volejbal, fotbal a basketbal, pro děti pořadatel zajistil také skákací hrad a lezeckou stěnu, o které byl veliký zájem.

Pro rodeo zde byla vybudována zbrusu nová aréna s krytou tribunou, která skýtá stín i ochranu před deštěm pro více než stovku diváků. I přez značnou vzdálenost dorazila zhruba padesátka jezdců a koní.

První disciplínou, která zahájila sobotní program, byl Ranch Cutting kterému kraloval Ondřej Houška s hřebcem Boon On Siezl. Velmi zajímavou a adrenalinovou disciplínou sobotního odpoledne byl Speed Penning který se konal pod hlavičkou TPA.CZ - Team Penning Association Czech republic která se na tomto kole organizačně podílela.

Nejúspěšnějším jezdcem v této vyřazovací disciplíně se stal Radek Holub. Jelikož jedním ze společníků TPA.CZ je Angus Farm,pracovali jezdci s dobytčaty masného plemene Black Angus což nebylo vůbec jednoduché, rychlost, síla a sebevědomí tohoto plemene daly jezdcům pořádně zabrat a tak nebylo divu, že v některých disciplínách ukázala dobytčata nad jezdci jasnou převahu.

Nejúspěšnější jezdkyní tohoto kola se stala mezi ženami Klára Patová, mezi muži Bohuslav Kolář a v kategorii junior Lucie Humeni.

Aktualizace 5. 6. 12 HOD: Čtvrté kolo nejvyšších rodeových soutěží v atraktivních disciplínách, ProRodeo Tour 2012, odstartuje 9. 6. od 10 hodin opět v areálu Lesního penzion Podmitrov (okres Žďár nad Sázavou) a potrvá až do neděle. Přijďte podpořit závodníky a vyhrajte zájezd od CK Fischer v hdonotě 40 000,-!

Aktualizace 21. 5. 10 HOD: Třetí kolo nejvyšších rodeových soutěží v atraktivních disciplínách, ProRodeo Tour 2012, odstartuje 26. 5. od 10 hodin v areálu Lesního penzion Podmitrov (okres Žďár nad Sázavou) a potrvá až do neděle. Konat se bude v rámci výstavy Hobby. Přijďte podpořit závodníky a vyhrajte zájezd od CK Fischer v hdonotě 40 000,-!

Původní článek z 11. 5.:

O posledním dubnovém víkendu 28. – 29. 04. 2012 byla zahájena rodeová sezona - kde jinde než v mateřském westernovém městečku Halter Valley ve Dnešicích u Přeštic. Letošní první kolo Vemex ProRodeo Tour 2012 jezdci již dychtivě očekávali, což bylo znát hlavně na velkém počtu účastníků. Haltrovská aréna přivítala rekordní počet závodníků, a to 95 startujících dvojic. Vzhledem k vysokému počtu závodníků nebylo proč váhat a sobotní program zahájila v deset hodin disciplína Ranch Cutting, která se na českých arénách začala objevovat teprve minulou sezonu pod taktovkou Pro Rodeo Czech Association.

Po úvodních dvou dobytkářských disciplínách následoval pro diváky velmi atraktivní slavnostní nástup, který zahájil spřátelený Club Jeep Czech republic exhibicí s Jeepy Wrangler. Poté se začala Aréna plnit jezdci. Jako první vjížděli jezdci nesoucí vlajky všech zúčastněných států – Česká Republika, Brazílie, Německo, Slovensko a samozřejmě byla vzdána čest i kolébce rodeového sportu USA, za nimi pak samotní závodníci. Po jejich nástupu zazněly státní hymny a úvodní slovo prezidenta Pro Rodeo Czech Association Milana Paty.

I když celý víkend provázelo velmi slunné počasí a tropická vedra, vše probíhalo bez sebemenších komplikací. Nejúspěšnější jezdci prvního kola byli oceněni poháry. Pro All Around championy v kategorii mužů jej získal Jerry Adriani De Camarco, mezi ženami byla neúspěšnější Michaela Janečková a v kategorii juniorů se prosadila Lucie Gondášová. Na další kolo Vemex Prorodeo tour si Vás dovolujeme pozvat do Českých Budějovic, které bude probíhat v rámci veletrhu Hobby a Sport ve dnech 19. - 20. 05. Na Plzeňsku můžete další z rodeo závodů vidět 23. – 24. června. Atraktivní závod se chystá přímo v centru západočeské metropole. Rodeo aréna vyroste pod plzeňskou Plazou. Kromě závodů je přichystán i bohatý doprovodný program.

Veškeré další informace na www.prorodeo.cz.

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Paint Horse Show 2017

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.