Black Horse Show 2009 již příští víkend

Milovníci koní se v sobotu 10. října dočkají premiéry druhého ročníku neobvyklého divadelně-jezdeckého představení Black Horse Show, které se chystá na Císařském ostrově v Praze. V pátek 9. října proběhne předpremiéra pro pozvané hosty. Svůj název show dostala podle typické havraní barvy fríských koní, kterých je na představení připraveno několik desítek. Během dvou revuí jezdci na převážně fríských koních formou scénického divadelního ztvárnění předvedou různá historická období. Začátek večerního programu je po oba dny plánován od 19.00 hod. V sobotu 10. října bude připraven také bohatý odpolední program, nejen pro rodiny s dětmi. Návštěvníci se mohou těšit na ukázky práce se zvířaty, šermířskou show, projížďky terénními vozy a nebudou chybět soutěže pro nejmenší. V rámci doprovodného odpoledního programu se uskuteční sbírková akce Pomozte dětem, na jejíž konto bude věnován celý výtěžek z odpoledního vstupného. Vstupenky na Black Horse Show jsou k dostání v předprodeji Ticketpro a lze je zakoupit také přímo na místě před začátkem programu.

BHS


Večerní program od 19.00 hod.
Letošní již druhý ročník Black Horse Show se uskuteční 9. a 10. října na Císařském ostrově v Jezdeckém areálu In-Expo Group s.r.o. na Praze 7 od 19.00 hod. V rámci působivé divadelně-jezdecké show se představí (nejen) fríští koně, kteří společně se svými jezdci předvedou zajímavá historická období. Scénická show nabídne ohlédnutí do dob rané gotiky, křížových výprav a mnoho dalších překvapení. „Druhý ročník Black Horse Show má pro diváky připravené ukázky pasování novice Řádu německých rytířů z období křížových výprav, romantickou Francii, filmové kaskadéry a opět se dočkáme i špičkového hosta z Holandska, které je kolébkou chovu fríských koní,“ říká producent a organizátor akce Ing. Viktor Smetana. Organizátoři letos očekávají ještě větší zájem návštěvníků než loni, v kryté hale bude na každé představení k dispozici bezmála 2 000 míst.

Kromě zmiňovaného holandského hosta přijede ze zahraničí také další velká hvězda, poprvé v Česku se totiž se svou výjimečnou horseback archery show představí jeden z nejlepších světových lukostřelců na koni, Maďar Sándor Varga a jeho skupina Varga Törtz. Celý večer bude moderovat již osvědčená dvojice herců, Jakub Křikava a Jiří Lastovička. Účinkovat bude mimo jiné skupina Gobaro (hostující herci divadla ABC), přední česká kaskadérská skupina Filmka, Apšeronský jízdní pluk klubu přátel vojenské historie Brno, tým Jiřího Bužka se svou dechberoucí džigitovkou (gymnastické kaskadérské prvky na cválajících koních), mistryně ČR v jízdě v dámském sedle Karolína Fränkelová a mnoho dalších špičkových aktérů.

Vystoupí také nedávno importovaný hřebec Baron fan Odingastate, jediný oficiální plemeník fríského koně v ČR, schválený holandskou stranou, který je pro Black Horse Show právě teď speciálně trénován a připravován přímo v Holandsku. V akci se předvede rovněž hřebec Paale fan´t Linowsee, čerstvý držitel prestižního titulu Nejkrásnější kůň výstavy Kůň 2009. Celkem se v rámci celé show představí přes 40 koní různých plemen, ale uvidíte i mnoho jiných zvířat, jako například dravé ptáky, kozy, ovce, skot, husy a psí pastevce plemene border kolie. Vše podtrhnou úchvatné pyrotechnické efekty firmy Spitfire Pyro, která dokáže povýšit ohňostroj na skutečné umění.

BHS

 

Odpolední rodinný program v sobotu 10. října od 12.00 do 18.00 hod.
Hlavnímu večernímu představení Black Horse Show bude v sobotu předcházet bohatý odpolední program. Budou zde k vidění ukázky práce se zvířaty - například hiporehabilitace, paravoltiž, smečka loveckých psů, agility, sokolnictví a výcvik služebních psů. Aktivity se zvířaty doplní možnost terénní projížďky po Císařském ostrově vozy značky Hummer, které jsou spíše pro silnější povahy. Pro nejmenší návštěvníky bude připravena soutěž v malování obrázků, skákací hrad, loutkové divadélko a plno dalších překvapení. Nebudou chybět ani „koňské síly“ v podobě stavebních strojů Caterpillar, připravených k soutěžení. Vstup na sobotní odpolední program je zdarma pro držitele vstupenky na večerní program, ostatní zaplatí vstupné ve výši 50 Kč, které pořadatelé v plné výši věnují sbírkovému projektu Pomozte dětem.

Fríský kůň
Fríský kůň je považován za noblesní černou perlu mezi koňmi. Typická je pro něj vraná barva, dlouhá hříva, ocas a rousy. Vyniká ladným pohybem s vysokou akcí končetin a díky své extrémně přátelské povaze, pracovitosti a okouzlujícímu exteriéru si po celém světě získává obrovskou oblibu.

Pomozte dětem
Během celého odpoledne bude probíhat sbírková akce ve prospěch konta Pomozte dětem. Vybraná částka z odpoledního vstupného, které je 50 Kč na osobu, bude v plné výši sbírce Pomozte dětem věnována.



Více informací naleznete na www.blackhorseshow.eu.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.