Dva koně nepřežili dopravní nehody na Strakonicku

Jak informuje web Jižní Čechy Teď, celkem tři dopravní nehody dnes brzy ráno způsobili volně pobíhající koně, kteří se pohybovali na silnici nejprve u železničního přejezdu u Hněvkova a dvakrát u odbočky na Škvořetice.

Řidiče Škody Octavie nejprve ráno překvapil hřebec u železničního přejezdu nedaleko Hněvkova, zraněný kůň pak utíkal dál do Hněvkova, kde byl nalezen. Druhý incident se odehrál na silnici u odbočky na Škvořetice, kde Volkswagen srazil dva koně. Poníka střet okamžitě zabil, druhý kůň zůstal na místě poraněný. „Třetí nehoda byla oznámena na stejné komunikaci, kde došlo k lehkému nárazu Peugeotu a koně, který utrpěl zranění. Při nehodách nikdo z osob zraněn nebyl," vypočítává Jaromíra Nováková, policejní mluvčí. Škoda na vozidlech se pohybuje okolo 160 tisíc korun.

Jak informovala Jaromíra Nováková, koně pocházeli z farmy na Písecku, odkud utekli. Podle aktuálních informací jeden kůň uhynul na následky zranění na místě, druhého musel veterinář utratit kvůli těžkému poranění, třetí zůstal zraněný a čtvrtý vyváznul z nehody bez úhony.

Celý článek najdete zde.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.