Equitana 2011: Světová koňská výstava se vrací

V sobotu 12. března se otevřou brány světové koňské výstavy a veletrhu Equitana, který se koná v německém Essenu každé dva roky. Po devět dní zaplní všech šestnáct výstavních hal tamního výstaviště s plochou cca 100.000 metrů čtverečních stovky vystavovatelů, kteří nabízí vše, co souvisí s koňmi.

Nepřeberné množství jezdeckého vybavení, zařízení pro stáje a farmy, koňské přívěsy a přepravníky, krmení a výživové doplňky, široká nabídka produktů a služeb spojených s chovem koní a jezdeckým sportem, to je jen stručný výtažek z toho, co všechno lze na Equitaně najít.



Každý si najde své téma
Více jak 200.000 návštěvníků však jezdí pravidelně do Essenu nejen za nákupy, ale především za bohatým programem. Každý den je tématicky zaměřený, a tak hned v úvodu si na své přijdou především děti, v neděli 13. března je připraven chovatelský den s tradiční večerní přehlídkou plemenných hřebců, v pondělí se bude pokračovat vzděláváním a výcvikem, úterý je věnováno milovníkům vozatajství a přesně v polovině týdne budou v centru pozornosti chladnokrevní koně. Dalšími tématy jsou western, pony a barokní koně. V neděli 20. března je již na programu samotné finále spojené především s obrovskými výprodeji vystavovatelů. Ti se totiž poslední den snaží zbavit svých zásob, a tak je možné zakoupit nejrůznější výrobky za zlomky původních cen.

Hvězdné složení účinkujících
Navštívit Equitanu a nepodívat se na Hop Top Show by znamenalo ochudit se o zlatý hřeb celé akce. Letošní představení této show, která je mnohými odborníky označována za nejlepší na světě, nese název Fabuloso a i tentokrát nabídne dech beroucí vystoupení jezdeckých hvězd jako jsou např.: Jean-François Pignon, Frederic Pignon, Jean-Marc Imbert, Lorenzo nebo Bruno Boisliveau. Představení proběhnou 12., 16., 18. a 19. března – vždy od 20.00 hodin. Vstupenky je však potřeba rezervovat s dostatečným předstihem, jelikož bývají zcela vyprodané.


Obřím magnetem Equitany 2011 bude také světoznámý horseman Pat Parelli, který připravuje na čtvrtek 17. března (tj. westernový den) exkluzivní dvouhodinovou show. V ní se budete moci blíže seznámit s jeho celosvětově uznávanou metodou výcviku koní založenou na porozumění, komunikaci a důvěře mezi člověkem a koněm – Parelli Natural Horsemanship. Pat Parelli vystoupí na Equitaně po dlouhých deseti letech a půjde o jeho jediné evropské vystoupení v roce 2011.

Na Equitanu autobusem i po vlastní ose
Oficiálním zástupcem Equitany 2011 v České republice je společnost Progres Partners Advertising, která opět připravuje po úspěchu v roce 2009 autobusový zájezd na tuto akci. „Rozhodli jsme se vyslyšet četná přání přímých účastníků z roku 2009 a naplánovali jej až na poslední dva dny veletrhu, které je možné využít nejen ke shlédnutí programu, ale také k výhodným nákupům,“ prozradila Ing. Olga Pešková ze společnosti PPA. Autobusový zájezd se tedy uskuteční ve dnech 19. – 20. března, přičemž odjezd z Prahy je v pátek 18. března ve večerních hodinách a návrat v pondělí brzy ráno. „Cena zájezdu 3100,- Kč zahrnuje dopravu a ubytování ve dvoulůžkových pokojích se snídaní v hotelu, který se nachází v centru Essenu. Nabízíme též možnost zakoupení zlevněných vstupenek, a to i pro ty, kteří chtějí na Equitanu vyrazit neorganizovaně vlastní dopravou. U jednodenních víkendových vstupenek je cena nižší o pět eur, ve všední dny pak o čtyři eura. Vstupenky na večerní akce, vč. Hop Top Show, je nutné objednat individuálně na www.equitana.com,“ upřesňuje Olga Pešková. Objednávky lze zasílat do 12. února na e-mail: equitana@ppa.cz, nebo tel.: 221 602 324, příp. 224 218 403, či fax: 224 218 312.
______________________________________________________________________________

Ceny vstupenek:
Jednodenní – všední dny – 16 eur (zlevněná přes PPA – 12 eur)
Jednodenní – víkendy – 20 eur (zlevněná přes PPA – 15 eur)
Třídenní – 43 eur

Junioři (16 – 17 let) – všední dny – 10 eur, víkendy 20 eur
Děti (6 – 15 let) – všední dny – 9 eur, víkendy 13 eur (12. a 13. března pouze 9 eur)

______________________________________________________________________________

Více informací najdete na www.equitana.com.
Informace ke vstupenkám na e-mailu: equitana@ppa.cz, nebo tel.: 221 602 324, příp. 224 218 403, či fax: 224 218 312.
Kontaktní osoba: Ing. Olga Pešková


Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.