Fieracavalli 2013 - milovníci koní si opět přijdou na své

Ve dnech 7. až 11. listopadu se v italské Veroně koná letos již 115. ročník veletrhu agroturistiky a jezdectví Fieracavalli. Návštěvníci z mnoha světových zemí, ale i obyvatelé Verony se mohou těšit na zajímavá představení, soutěže, závody a další doprovodné aktivity, které kombinují starobylé tradice a současnou moderní dobu. Veletrh se koná pod hlavičkou vystavovatelské správy Veronafiere.

Organizátoři letos chystají mimo jiné zajímavé dostihy plné adrenalinu – tzv. barelový závod (barrel racing). Jde o ženský závod na čas mezi barely, který historicky vznikl jako alternativa k mužskému rodeu.
Verona je tím pravým městem pro všechny milovníky koní. Tradice veletrhu a Fieracavalli sahá až do roku 1897. Tehdy šlo o významný koňský trh. Dnes platí za jednu z nejvýznamnějších událostí v Itálii, kam se sjíždějí statisíce návštěvníků z celého světa, několik set vystavovatelů a tisícovka domácích i zahraničních novinářů.      
V loňském roce se veletrhu zůčastnilo 650 vystavovatelů, z nichž 136 bylo zahraničních z 24 zemí. Fieracavalli přitáhl celkem 156 000 návštěvníků, jež se pohybovali na celkové ploše veletrhu 96 313 m². Dalšími důležitými návštěvníky bylo celkem 2500 koní více než 60 ras.  
Více o veletrhu Fieracavalli na stránkách pořadatele.

Vystavovatelská zpráva Veronafiere

Veronafiere se zabývá organizací veletrhů již více než sto let. Díky strategické poloze Verony patří k největším a nejdůležitějším organizátorům veletrhů minimálně v evropském měřítku. V průběhu let se vystavovatelská správa Veronafiere několikrát přizpůsobila požadavkům veřejnosti a kromě potravinářského a zemědělského sektoru, který byl vždy hlavním směrem, se začala zabývat i jinými oblastmi jako například stavebnictvím, dopravou, cestovním ruchem a jinými. Veronafiere kontinuálně podporuje podniky v jejich strategii dobytí mezinárodních trhů.
Více o Veronafiere naleznete zde.

Pro více informací kontaktujte:
Mgr. Jana Škrletová, Omnimedia, s.r.o.                                                               
E-mail: j.skrletova@omnimedia.cz                         
Tel.:   +420 221 419 220, +420 602 355 069

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.