Koně v akci 2015: Dítě a kůň

První zářijový víkend otevře pardubické dostihové závodiště bránu největšímu setkání koní a lidí. Ve dnech 5. – 6. září se tu totiž odehraje už 17. ročník mezinárodní výstavy Koně v akci, tentokrát s podtitulem Dítě a kůň. A jak už téma výstavy napovídá, převážná část programu bude věnována právě těm nejmenším. Aktualizace 1. 9. 16:30 HOD: Vloženy informace o programu chladnokrevných koní. 3. 9. 19:30 HOD: V pátek proběhne slavnostní průvod zakončený programem na náměstí. 5. 9. 9:00 HOD: Ohlédnutí za letošním ročníkem uvnitř článku.

7. 9. 9:00 HOD: I přes nepříliš optimistické předpovědi meteorologů si především v sobotu cestu na 17. ročník mezinárodní výstavy Koně v akci našly tisíce návštěvníků. Rozmanitý program přilákal všechny zájmové a věkové skupiny, ovšem dětské hlasy se ozývaly nejhlasitěji. Slyšet je bylo i při nedělním karnevalovém reji masek, ve kterém vítězily pohádkové postavy. Více v tiskové zprávě.

3. 9. 19:30 HOD: Vstupenky na výstavu je možné zakoupit i online přes www.ticketportal.cz. Pozvánkou a jakousi "ochutnávkou" programu bude i páteční program Koně na náměstí, tedy slavnostní průvod účastníků výstavy městem zakončený od 16:00 hodin programem na Pernštýnském náměstí. Stručný přehled programu.

1. 9. 16:30 HOD: Významným blokem budou akce spojené s chladnokrevnými koňmi. Více informaci v tiskové zprávě

Tisková zpráva:

Výstava Koně v akci každoročně nabízí divákům možnost poznat práci s koňmi v různých sportovních i pracovních činnostech. Připraveny jsou chovatelské přehlídky všech možných plemen. K vidění budou koně od těch nejmenších až po mohutné chladnokrevné koně, kteří opět budou soutěžit třeba v tahu, ovladatelnosti či v orbě. Nebude chybět ani parkur minikoní, westernové ježdění a tradiční slavnostní přehlídka.

Samostatná sekce bude věnována dětem. Pro ně jsou připravena dětská stanoviště s různými soutěžemi, třeba miniparkurem s koníkem na tyči, postaveno bude westernové městečko s indiány, o zábavu se postará také kreslíř Jan Lušovský. „Připraveny jsou i Jezdecké hry pro děti s parkurovým skákáním a jízdou zručnosti. Novinkou pak bude jakási škola práce s chladnokrevnými koňmi, kdy si děti budou moci vyzkoušet své dovednosti,“ naznačuje místopředseda představenstva Dostihového spolku a.s. Michael Skalický.

Kromě toho nabídne doprovodný program také ukázky kynologie a dog dancingu nebo třeba pardubické Dožínky či ochutnávky regionálních potravin a vyhlášení výsledků soutěže MLS Pardubického kraje.

Upoutávkou na víkendovou výstavu bude také již tradiční akce s názvem Koně na náměstí, kdy se v pátek 4. září do ulic města vydá slavnostní průvod. V něm se představí účastníci výstavy, kteří svými krátkými ukázkami nalákají na bohatý víkendový program.

Vstupenky na výstavu Koně v akci lze už nyní koupit online na www.ticketportal.cz nebo prostřednictvím webu dostihového závodiště, sekce Koně v akci.

 

 

Soubory ke stažení

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.