Koně vyprodali Žofín

Slovanský ostrov patřil v pátek 2. března koním. Na slavném Žofíně se totiž konal již čtvrtý galavečer jezdeckého sportu pod názvem Koně na Žofíně, během něhož byli vyhlášeni nejlepší jezdci a koně roku v olympijských disciplínách drezura a skoky.

Celé akci přidala na společenském významu skutečnost, že hosty galavečera, mezi něž patřil např. ministr zemědělství ČR - Mgr. Petr Gandalovič, vozilo před vchod do paláce slavnostní čtyřspřeží běloušů z Národního hřebčína v Kladrubech nad Labem.


Po devatenácté hodině dorazili na Žofín další dva ušlechtilí oři, kteří si osobně převzali ocenění z rukou Karla a Mariana Rodenových, Martina Dejdara a Osmana Lafity pro Koně roku 2006. Drezurním Koněm roku se stal kůň Ricco, který je v současné době ustájen v Radimovicích u Velkých Popovic. Ve skokové disciplíně zvítězil La Manche-T ze stáje Tarpan Odolena Voda. Ten byl však krátce po Světových jezdeckých hrách, které se konaly loni v září, prodán, a tak jeho původní majitelé přivezli na Žofín alespoň jednoho z jeho nástupců.


Hlavní ceny večera vyhráli také jezdci uvedených koní. Drezurní jezdkyní roku 2006 se tedy stala Hana Pelikánová a skokovým jezdcem Jiří Papoušek.


Během slavnostního programu se vyhodnocoval také 38. ročník výkonnostního žebříčku zvaného podle pořádajícího časopisu Pohár Jezdectví. V jeho drezurní části zvítězila Hana Pelikánová a mezi skokovými jezdci nenašel přemožitele již posedmé v řadě Aleš Opatrný. Tito jezdci převzali nový putovní pohár, který pořadatelé nechali vyrobit u příležitosti vstupu nového partnera do tohoto žebříčku (Československá obchodní banka, a. s.). Měří rovných 140 centimetrů, čímž se stal vůbec největším sportovním pohárem v České republice a na důkaz toho byl organizátorům Poháru Jezdectví předán certifikát agentury Dobrý den o zápisu rekordu.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.