Koňská záchranka v ČR – již brzy!

Již během následujícího víkendu se měla v České republice (v Brně v rámci veletrhu Propet a Národní výstavy hospodářských zvířat) poprvé představit nová koňská záchranka. „S upřímným politováním jsme museli ohlašovanou premiéru projektu Horse Emergency během Národní hospodářské výstavy na BVV z technických důvodů odvolat. Je nám to moc líto, byla by to naprosto ideální příležitost pro prezentaci mezi koňáky, zemědělci, chovateli, veterináři, krmivářskými firmami, odborníky na zemědělské pojištění atd. Ale člověk míní a život mění,“ sdělil vedoucí projektu Pavel Čechovský.

H.E.

 

„I přesto projekt dále vzniká a uvažujeme o dalším termínu oficiálního spuštění služby – a to 30.7. - 2.8. v rámci mezinárodního mistrovství ČR ve spřežení v NH Kladruby,“ dále uvedl. Již dnes vám můžeme ukázat fotografie ze zkoušky závěsné konstrukce a závěsu. Jednalo se o strouhání kobylky, která ze zdravotních důvodů neustojí, když má 1 nohu zvednutou. „Úspěšně jsme ji podpořili nejprve vyprošťovacími popruhy a potom jsme ji i zavěsili do popruhové sítě. Jak je vidět na první fotografii, sama si do sítě ‚lehla‘ a evidentně si tak ulevila od bolavých nohou,“ popsal Pavel Čechovský.

Další informace o projektu Horse Emergency / Koňská záchranka najdete na adrese www.KonskaZachranka.cz. Redakce Jezdectví je mediálním partnerem tohoto projektu, proto se již nyní můžete těšit na další podrobnosti k danému tématu...

H.E.

H.E.

H.E.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.