Kůň zůstal uvězněný ve stoce dva dny

Hasiči zachránili koně, který byl dva dny uvězněn ve vodním kanálu britského hrabství West Midlands. Hnědý valach Billy po kohoutek uvízl ve vodě a rákosí nepoužívaného vodního kanálu ve Wednesbury. Jak celá akce probíhala? Přinášíme video v článku.

Hasiči a záchranný tým techniků byli ke kanálu přivoláni minulý týden (3. září) ve tři hodiny odpoledne a snažili se vyčistit břeh zarostlý rákosím, aby se mohli k Billymu vůbec dostat.

„Billy je v dobrých rukách a při záchraně ho krmíme mrkví,“ sdělil nám během operace člen westmidlandského hasičského sboru.

Billy byl vytažen na speciální plošinu a poté ho zkontroloval úředník z organizace RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals – Královský spolek pro prevenci týrání zvířat).

„Kůň byl na pokraji kolapsu a nevěděli jsme, jak dlouho tam byl uvězněn,“ řekl Joe Burgess ze spolku RSPCA. „Pěknou chvíli se snažil dostat ven sám, což ho vyčerpalo natolik, že neměl sílu klást odpor. Když jsme ho osvobodili, prohlédl ho veterinář, který zjistil, že má kůň vysokou teplotu a možná spolykal spoustu znečištěné vody. Byly mu však okamžitě poskytnuty léky a zdá se, že se začíná pomalu vzpamatovávat. Nyní už je zpátky u svých majitelů.“

Celá záchranná akce trvala ani ne půl hodiny.

 

Here's the moment #firefighters and our Technical Rescue Unit rescued a horse trapped in a canal earlier today! Other than being cold and hungry, he's otherwise fine. ?

A video posted by West Midlands Fire Service (@westmidsfire) on Sep 3, 2015 at 8:27am PDT

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.