Mimořádná tisková konference DS Pardubice

Na dnešek, tedy 2. listopadu, svolal Dostihový spolek mimořádnou tiskovou konferenci. Jejím tématem byla reakce této akciové společnosti na informace v tisku zveřejněné v poslední době. Přítomni byli předseda představenstva Jan Němec, ředitel Ing. Petr Buchal, obchodní náměstek Ing. Jiří Jarolím, Kateřina Mandysová a moderoval ji, naposledy, neboť v DS také končí, PR manager Dušan Korel. Početní přítomní novináři se seznámili se systémem financování dostihového provozu, nebo se skutečně dosaženými výsledky hospodaření za rok 2010 a 2011 nebo stávající situaci ohledně roku 2012. Jedná se i o novém termínu pro příští VP - ve hře je 7. 10., tedy první říjnová neděle, a to kvůli tradiční pardubické akci Zlatá přilba. Před TK poskytl ředitel DS naší redakci rozhovor, který připravujeme do prosincového Jezdectví.

Z prohlášení DS dále vyjímáme:
Nechtěli bychom se už příliš zabývat případem poškození travních porostů na dráze, kde se stále i z úast nezúčastněných jedinců dozvídáme o chybě našich zaměstnanců a následně námi zveličené události. Jen bych chtěl veřejnost ujistit, že ať už došlo k uvedenému poškození čímkoliv, tedy i použitím koncentrovaného hnojiva, bylo to poškození úmyslné a ti, kteří už v době před vlastním zjištěním této skutečnosti a před jejím následným šetřením upozorňovali sdělovací prostředky, že s dráhou určitě nebude vše v pořádku, nepochybně vědí, jak to bylo. Navíc násilné vniknutí do prostoru závodiště bylo prokázáno.

...

Pro objektivní posouzení je třeba připomenout fakt, že nový ředitel převzal společnost 1. 7. 2011 a ještě dalších 14 dní poté nastoupil obchodní náměstek. To je termín, kdy za normálních okolností už musí být dávno všechny akce konané na závodišti během celého roku smluvně i finančně zajištěny. Opak byl však pravdou. Počet prodaných dostihů nedosahoval ani 50 % z celkově 86 plánovaných.

...

Další články k tématu DS najdete zde:

http://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/zakladni-jmeni-dostihoveho-spolku-by-se-melo-zvysi.html

http://pardubice.idnes.cz/pardubice-dotovaly-desitky-dostihu-protoze-spolek-nesehnal-sponzory-1z2-/pardubice-sport.aspx?c=A111025_1674113_pardubice-zpravy_klu

http://pardubice.idnes.cz/o-dostihovou-drahu-se-postaraji-pardubicti-udrzbari-dostane-miliony-1jb-/pardubice-zpravy.aspx?c=A111027_1675491_pardubice-zpravy_klu

 

 

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.