Novou generální sekretářkou ČJF je Nella Gottweisová

V pátek 1. srpna 2014 nastoupila do funkce generálního sekretáře České jezdecké federace paní Nella Gottweisová. Ta nahradila Lucii Spiwokovou, jež ukončila své působení na této pozici poslední červnový den. S novou sekretářkou přinášíme krátký rozhovor.

„Informace o výběrovém řízení České jezdecké federace na pozici generální sekretářky jsem si všimla na internetových stránkách, a jelikož se koním věnuji téměř celý život, rozhodla jsem se zkusit přihlásit a vyšlo to,“ uvedla v úvodu Nella Gottwisová, přičemž přiznala, že přece jenom chvíli váhala, zda se o tuto náročnou funkci ucházet. „Výběrové řízení probíhalo jako pohovor s členy Výkonného výboru ČJF. Ti ověřovali u uchazečů především všeobecné vědomosti v rámci jezdeckého sportu, České jezdecké federace a koní obecně,“ přiblížila průběh výběru mezi zájemci o tento post. 

 

Můžete prozradit více o vašich zkušenostech s koňmi?

Koním se věnuji od 8 let a mojí specializací je drezura. Ke koním mě nikdo konkrétní nepřivedl, bylo to mé dětské přání, abych mohla chodit ke koním a jezdit na nich. Rodiče, kteří s koňmi nikdy neměli nic společného, mi tento dětský sen splnili.

 

Máte za sebou sportovní kariéru, nebo se řadíte spíše mezi rekreační jezdce?

Mám za sebou sportovní kariéru, a jelikož nyní čekám na mladý koňský dorost, tak doufám, že v ní budu ještě pokračovat. Mám dvě mladé klisny – jednu tříletou oldenburskou a jednu pětiletou hannoverskou. Určitě nemáme žádné „olympijské“ ambice, ale pevně věřím, že budou v drezuře úspěšné. 

 

Jakých dosavadních sportovních úspěchů si nejvíce ceníte?

Cením si účasti na drezurním mistrovství České republiky v kategorii mladých jezdců, stejně jako při CDI-W taktéž mezi mladými jezdci. Jsem moc ráda za možnost startů na mezinárodních závodech v Maďarsku a na Slovensku. 

 

Máte také licenci rozhodčí, jaké jsou tedy vaše zkušenosti s funkcionařením v České jezdecké federaci?

Prozatím jsem pouze rozhodčí, ale doufám, že se to brzy změní a dostanu se ještě o úroveň výše, abych se dostala třeba k rozhodování na mezinárodních závodech. Do jaké míry to však bude možné spojovat s funkcí generální sekretářky ČJF, to ukáže až čas.

 

V nové funkci jste necelý týden, jaké byly první dny?

Zatím se na sekretariátu snažím bedlivě sledovat chod, abych pochytila, jak to v kanceláři funguje a snažím se také od dnes již bývalé generální sekretářky Lucie Spiwokové získat co nejvíce informací.

 

Je nějaký konkrétní cíl, kterého byste chtěla ze své pozice dosáhnout?

Chtěla bych více zpřístupnit a zpříjemnit komunikaci mezi Českou jezdeckou federací na Strahově a mezi lidmi v klubech – od Prahy až po poslední vesnici. Je třeba komunikaci zlepšit v tom směru, aby řadoví členové pochopili, že lidé v ČJF pro ně dělají maximum a není to o tom, že si zaplatí členský příspěvek a oni z toho nic nemají.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.