Novým ředitelem Dostihového spolku a.s. se stal ing. Petr Buchal

Představenstvo Dostihového spolku a.s. Pardubice ve výběrovém řízení vybralo nového ředitele společnosti. V pátek 1. července do funkce nastupuje ing. Petr Buchal. Vystřídá ing. Jiřího Kunáta, který na pozici ředitele rezignoval v polovině května. Výběrového řízení se zúčastnilo 45 kandidátů. Osm z nich postoupilo do druhého kola, z něhož vzešel vítěz, jímž se stal ing. Petr Buchal.

„Pan Buchal si nás při výběrovém řízení získal zejména svými zkušenostmi v oblasti řízení společnosti, znalostí místního prostředí a v neposlední řadě svoji otevřenosti a deklarací přímého tahu na branku. Hned ze začátku jsme si navzájem vyjasnili představy o spolupráci, vzájemné priority a očekávání. Jeho první úkoly budou zejména v oblasti ekonomické a obchodní,“ uvedl Jan Němec, předseda představenstva Dostihového spolku a.s.

Petr Buchal

Petru Buchalovi je 67 let. Je absolventem provozně-ekonomické fakulty Zemědělské univerzity v Praze. Je ženatý, bydlí v Lázních Bohdaneč, mezi jeho záliby patří golf, tenis, lyžování, myslivost, gastronomie a vinařství.

„Za svou praxi jsem nasbíral mnoho zkušeností v řízení zemědělsko-potravinářského resortu a finančnictví, v poskytování dotací a také v krizovém managementu,“ uvedl nový ředitel Dostihového spolku a.s. Pardubice.

V průběhu své pracovní kariéry působil mj. v Agrobance Praha a.s. Zřizoval její filiálky ve východních Čechách a posléze byl ředitelem regionální pobočky v Pardubicích. Na začátku třetího tisíciletí pracoval na Ministerstvu zemědělství ČR. Vybudoval a posléze z pozice generálního ředitele řídil platební agenturu SAPARD, která Českou republiku připravovala na příjem dotací před vstupem do Evropské unie. Působil rovněž jako předseda představenstva a ředitel státního Podpůrného garančního rolnického a lesnického fondu, a.s., který se staral o poskytování podpor do zemědělsko-potravinářského sektoru.

„Všechny své dlouholeté pracovní zkušenosti a řadu dobrých kontaktů chci nyní využít nejen ku prospěchu Dostihového spolku a.s., ale i pro důstojné zachování tradice dostihového sportu v Pardubicích,“ uvedl Petr Buchal.

Do pozice ředitele Dostihového spolku a.s. nastupuje od 1. července. Jeho vize je naprosto jasná – stabilizovat a ozdravit společnost, která se dostala do svízelné situace.

„Nejenom ekonomika společnosti, ale i veřejné mínění o ní jsou dost pošramocené. Hlavním cílem je obnovit důvěru sponzorů, akcionářů a samozřejmě i veřejnosti. K tomu musí směřovat všechny ozdravné kroky a s tím spojené aktivity. A to i za cenu nepopulárních kroků. Dost dlouho to tedy nebude příjemné a pohodlné ředitelování,“ nastínil Petr Buchal své představy o současných prioritách v řízení společnosti.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.