Ochutnávka z Jezdectví: Příběhy z koňské kliniky

V červnovém Jezdectví vám přinášíme první díl seriálu, který jsme nazvali Příběhy z koňské kliniky. Prvotní myšlenka o jeho vzniku přišla bezmála před dvěma lety, avšak než jsme jí uvedli v život, musela nejprve důkladně uzrát...

Příběhy z koňské kliniky

 

Sérii článků budeme připravovat zpravidla se soukromou Veterinární klinikou Heřmanův Městec, jež byla otevřena v únoru 2009. Oslovili jsme též druhou tuzemskou kliniku specializující se na koně – Kliniku chorob koní v Brně, která je součástí Fakulty veterinárního lékařství Veterinární a farmaceutické univerzity. Zástupci brněnské kliniky však o tuto formu spolupráce nemají zájem.

Jednotlivé díly zmapují určitou část života koně, resp. jeho majitele, během níž musel využít služeb „koňské“ kliniky. Příběhy, které vám přineseme, budou mít vesměs šťastný konec, avšak tak, jak to v reálném životě bývá, i v našem seriálu ne všechny případy skončí „happyendem“.

Ačkoliv témata vybíráme především ve spolupráci s našimi odbornými garanty z uvedené kliniky, pokud si myslíte, že by právě příběh vašeho koně stál za publikaci, neváhejte nás kontaktovat.

Též uvítáme vaše názory, zda považujete daný způsob zveřejňování veterinárních případů na přínosný pro širokou veřejnost, nebo vám naopak rozebírání některých detailů připadá neetické... Chcete-li, napište nám na redakční e-mail, nebo přímo do diskuze pod tímto článkem!

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.