Seminář Biologie chování koní - podruhé

I v našem časovém pásmu se začíná hovořit o „teorii učení“ a principech, jimiž lze koně novým věcem (např. jezdeckému umění) učit slušnou a přátelskou formou.

Cílem celodenního semináře je poskytnout relevantní, vědecky prověřené informace o možnostech a způsobech učení u koní a principech jejich uplatnění v jakémkoli způsobu či metodě výcviku koní, kterou praktikujete. Odpovědi na stále přetřásané otázky o tréninkových postupech a učenlivosti koní je třeba hledat v přirozeném chování koní a jejich základní biologii.

Lektorkou je Ing. Jitka Bartošová, Ph.D., která se zabývá mateřským, reprodukčním a sociálním chováním kopytníků. Publikuje v mezinárodních vědeckých časopisech, podílí se na výuce etologie na ČZU v Praze a MZLU v Brně a přednáší etologii koní odborné veřejnosti. Ve spolupráci s časopisem Jezdectví napsala 42dílný seriál o chování koní (2004 – 2007), který je stále v přípravě pro knižní vydání. 

Seminář pořádá OS Svítání v sobotu 16. května v Rodinném centrum MAGNET, Ulice 28. října 2015/23, 466 01 Jablonec nad Nisou.

POZOR - přihlášku je třeba odeslat do 8. května!

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.