Únor (březen, duben i květen) ve Znamení koně

Tereza Voříšková, Jiří Mádl, Vilma Cibulková, Richard Krajčo nebo Valerie Zawadská - to jsou herci, s nimiž se budeme po třináct pátečních večerů od 11. února až do 6. května setkávat na obrazovkách České televize v hlavním vysílacím čase, tedy od 20 hodin. Seriál Znamení koně, o jehož natáčení jsme vás informovali v loňském roce, je totiž hotov a 11. 1. 2011 v 11 hodin byl oficiálně představen novinářům. Ten, kdo si oblíbil jinou českou klasiku z dostihového prostředí, Dobrou Vodu, bude jistě potěšen i tímto počinem režiséra Milana Cieslara. Pojďte se podívat na děj seriálu, informace o hercích a fotografie z natáčení.

Od pátku 11. února se, vy diváci, můžete těšit na nový seriál Znamení koně. Do vysílání ho připravilo Centrum dramatické tvorby brněnského studia České televize v koprodukci se zlínskými Filmovými ateliéry s.r.o. Po třináct večerů budete vtaženi do napínavého životního příběhu Davida Hory (Richard Krajčo), tak trochu dobrodruha a frajera, který v životě kolikrát šlápl vedle. Když ho ale život přirazí ke zdi a na záda mu dýchají tvrdí vymahači dluhů odněkud z východu, David utíká, jako by to asi udělal každý, domů, ke kořenům, k bývalým jistotám. Snaží se navázat zpřetrhané rodinné vazby. Jenže na koňské farmě jeho otce, která tvrdě bojuje o přežití s neporovnatelně bohatší sousední farmou Marcela Kaliny (Igor Bareš), se čas nezastavil. Jan Hora (Jan Novotný) má dávno novou rodinu – manželku Dášu (Vilma Cibulková) a syna, který dokončuje veterinu (Jiří Mádl). I když je David přijat vlídně, obrovské peníze, které dluží, mu otec půjčit nemůže. A ani nechce.

Otcovou nenadálou smrtí se Davidova situace zkomplikuje ještě víc. Tím spíš, že Dáša je přesvědčená, že Janovi do nebe (nebo do pekla?) někdo pomohl, a do příběhu se vloží policie. Podezřelí jsou všichni. Každý z obyvatel farmy Slunečná hora i konkurenčního Svatého Huberta měl dobrý důvod, proč se Jana Hory zbavit. Ať už v tom byla zklamaná láska, staré křivdy nebo konkurenční boj. Protože v chovu drahých závodních koní jde o hodně…

David Hora projde během příběhu dlouhou cestou, najde skutečnou lásku, o které ani netušil, že existuje, potká velké zklamání, zažije chvíle vítězství, ale sáhne si i na dno…

Kromě Richarda Krajča, který je i autorem písně Střepy, provázející seriál, Vilmy Cibulkové, Igora Bareše a Jiřího Mádla, se v seriálu potkáte ještě s Bolkem Polívkou, Terezou Voříškovou, Vandou Károlyi, Karlem Dobrým, Valerií Zawadskou, Oldřichem Navrátilem, Miroslavem Vladykou a dalšími herci.

Autory námětu a scénářů třináctidílného seriálu jsou dramaturgyně Magdaléna Turnovská a scenáristé Roman Kopřivík a Marcela Kopecká. Režie se ujal Milan Cieslar.

 

Soubory ke stažení

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.