Země živitelka láká do Českých Budějovic

Ve dnech 25. - 30. srpna se uskuteční na Výstavišti České Budějovice již 38. ročník výstavy Země živitelka. Jedná se o největší výstavu tohoto druhu v České republice. Nomenklatura výstavy zahrnuje celý zemědělsko-potravinářský sektor a již několik let je věnována pozornost tématu rozvoje venkova. Proto i pro rok 2011 je platné motto výstavy „Budoucnost českého zemědělství a českého venkova“. Připraveny jsou prezentace reflektující nejnovější trendy související s životem a prací na venkově a v jednotlivých regionech. Ani letos nebudou chybět koně. Mezi vystavovateli je NH Kladruby nad Labem, Jihočeský svaz chovatelů koní Písek či JK Čestice...

 

Země živitelka

Nomenklatura výstavy je naplněna ve všech oborech, což je významné především pro odborné návštěvníky výstavy.

Připravena je řada zajímavostí a novinek. Na agrosalonu mohou návštěvníci zhlédnout na volných plochách širokou nabídku zemědělské techniky pro rostlinnou a živočišnou výrobu jako např. traktory, kombajny, techniku pro sklizeň píce, postřikovače, secí stroje, čističky, dopravníky, šrotovníky, mačkací stroje, dojící a chladící zařízení, lesnickou techniku, přepravníky balíků a zvířat, obraceče a shrnovače píce, mulčovače aj.

Na výstavě jsou dále zastoupeny osivářské a krmivářské firmy a nemalou měrou firmy prezentující služby pro zemědělství.

Účastníci výstavy se také mohou těšit na expozice a předvádění hospodářských zvířat –
plemenného skotu, plemenných koní, ovcí a beranů. Novinkou výstavy je prezentace masného skotu na volné ploše.

K současnému datu je na výstavu přihlášeno více než 720 vystavovatelů a obchodníků. Velmi pozitivní je i pravidelná účast zahraničních vystavovatelů a obchodníků. Návštěvníkům nabídne své výrobky, zboží a služby přímo se účastnících 27 zahraničních firem např. z Rakouska, Německa, Slovenska či Polska. Nemalou měrou je na výstavě zastoupena prezentace výrobců zemědělské techniky z Běloruska.

Další novinkou letošního ročníku je rozšířená prezentace institucí poskytujících finanční služby pro zemědělce.

Tradičně je výstava rozdělena do jednotlivých oborových dnů:
Čtvrtek 25. 8. 2011 Den českých pekařů a cukrářů, Den ekostylu
Pátek 26. 8. 2011 Den českého venkova, Družstevní den
Sobota 27. 8. 2011 Národní dožínky ČR, Den myslivosti, Den vejce


Slavnostní zahájení „Národních dožínek“ bude mít opět slavnostní ráz a proběhne za přislíbené účasti předsedy vlády RNDr. Petra Nečase a biskupa českobudějovické diecéze Mons. Jiřího Paďoura, OFMcap. a dalších významných hostů Kulturní doprovodný program v Pivovarské zahradě, jehož hlavním partnerem je Česká pojišťovna a.s., nabízí návštěvníkům celodenní společenské vyžití.

Neděle 28. 8. 2011 Den Jihočeského kraje, Den mléka
Pondělí 29. 8. 2011 Den zemědělství, Den ovocnářství
Úterý 30. 8. 2011 Den potravin

V rámci jednotlivých oborových dnů nebude chybět celá řada odborných seminářů, konferencí, besed, přednášek, jednání a odborných konzultací, které budou probíhat v rámci výstavy v pavilonu Z - 1. patro, pavilonu R2 a R3. Novinkou letošního ročníku je 4. ročník
mezinárodního semináře na téma „Moderní zemědělství“ pořádaný Obchodním zastoupením Ruské Federace v ČR ve spolupráci s AK ČR a Hospodářskou komorou Ruské federace. Poprvé se na výstavišti také uskuteční Odborný seminář pekařů a cukrářů pořádaný Podnikatelským svazem pekařů a cukrářů v ČR.

Nejen odborný program je zárukou vysoké kvality celého veletrhu. Výstaviště České Budějovice a.s. si pro návštěvníky připravilo i velmi pestrý kulturní program v Pivovarské zahradě a Letním amfiteátru. Hodně zábavy si na výstavišti mohou užít v Dětském koutku i nejmenší návštěvníci.

 

výstaviště

Vstupné:
Plné:     80,- Kč
Zlevněné:     45,- Kč
Školní výpravy:     20,- Kč
Rodinné:     170,- Kč

Slevy:
    děti od 6-15 let
    studenti (průkaz)
    invalidé (ZTP)
    důchodci nad 70 let

Zdarma:
    děti do 6 let
    invalidé s doprovodem (průkaz ZTP-P)
    pedagogický doprovod u školních výprav

Otevírací doba:
čtvrtek - pondělí 9.00 - 18.00 hod. úterý 9.00 - 17.00 hod.

Seznam vystavovatelů a doprovodný kulturní i odborný program najdete v příloze pod článkem. Další informace k výstavě hledejte na tomto odkazu.

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Testujeme MG EHS

Obnova jabloňových alejí

Vychází prosincové číslo Jezdectví 2022

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.