Profil jezdce - Roman Kmínek

V současné době patří Roman Kmínek mezi svěřence Ludvíka Jandourka ml. Závodně se věnuje skokovému ježdění od 14 let. Nyní spadá do kategorie seniorů. Sní o tom, jak naváže na své juniorské úspěchy a zaboduje v republikovém šampionátu. Proč za svého životního koně považuje hřebce Freedoma? Co má rád a jaké má zážitky prozradí jeho profil jezdce.

Jméno a příjmení: Roman Kmínek
Datum narození: 25. 6. 1977
Místo bydliště: Pod Zámečkem 404    
Jezdecký klub: Stáj Rokmi
Disciplína: skoky a drezura
Trenér: Ludvík Jandourek ml.

Roman a Šohaj 1


Můj první kontakt s koňmi: Poprvé jsem se setkal s koňmi v 10 letech v hradeckém jezdeckém klubu, kde mi však sdělili, že teprve ve 12 letech můžu vstoupit do jejich klubu.

V kolika jsem začala jezdit závodně: Závodně jsem začal jezdit ve 14 letech.

Proč se věnuji právě této disciplíně: Již od malička mě přitahovalo skákání přes překážky, proto má volba byla jasná. Každá další nepřekonaná výška je pro mě výzvou!

Kolik času týdně s koňmi strávím: Všechen volný čas co mám, přibližně 40 hodin, ale žádné podrobné záznamy si nevedu.

Koho a proč uznávám z jezdeckého sportu: Uznávám samozřejmě mého trenéra Luďu, který jezdí velmi citlivě a stylově, ale také všechny, kteří jezdí tak, že se na ně hezky dívá.

Můj „životní“ kůň: To byl černý hřebec Freedom. Byl to můj první kůň, ale bohužel mi z nejasných důvodů v 10 letech zemřel.

Nezapomenutelný zážitek s koňmi (veselý/smutný/oba dva): Veselých je mnoho. Například můj trenér mě vedl k tomu, abych po parkuru vždy zahodil otěže a pochválil koně. Jednou se stalo, že jsem po čistém parkuru zastavil, zahodil otěže a koně pochválil. To bylo překvapení, že jsem nebyl kvalifikován z důvodu neprojetí cíle. Nejsmutnější byla pro mě výše zmíněná smrt mého prvního koně přímo v náručí.

Jezdecké úspěchy, kterých si cením: Cením si nejvíce 4. místa na mistrovství juniorů a několika mezinárodních úspěchů, ale na životní úspěch stále čekám.

Na koních mám nejradši: Jejich osobitou povahu, sílu, temperament – nejraději mám rád hřebce.



Můj nejhorší pád z koně: Nejhorší pád byl, když mi po skoku kůň upadl přímo na nárt a pochroumal mi ho, ale jinak klepu do dřeva!

Kromě ježdění na koních mě baví: Spousta dalších sportů. Namátkou mohu vzpomenout tenis, ping-pong, plavání, šachy atd. Dále taky posezení s přáteli nebo s rodinou, ale bohužel nezbývá moc volného času.

Můj sen, kterého bych chtěl dosáhnout: Ve snech mířím stále vysoko, ale postupem času zjišťuji, že jsou to sny nereálné např. vyhrát mistroství seniorů.

Moje zlozvyky a nešváry: Jsem hyperaktivní cholerik a trochu sobec, ale jedna věc mě mrzí nejvíce, že se ne vždy hezky chovám k těm nejdražším.

Moje oblíbené – jídlo, pití, hudba, film, televizní pořad, značka oblečení, auto: Kuřecí řízek, víno s kolou, ze zpěváků třeba Daniel Landa, z filmů Samotáři, z pořadů reality show, ze značek preferuji Eurostar a ze značek vozů mě oslovuje Ford.

Životní motto: Co tě nezabije, to tě posílí.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.