V Čakovičkách zahájí spřežení ,,koronavirovou" sezónu

Disciplíny drezura, všestrannost a parkur již svoji sezónu začali. Spřežení se ke svému prvnímu startu kompletní soutěže v letošním roce teprve chystá, a to ve dnech 27. - 28. června v Čakovičkách u Prahy. 

Rozhovor s Františkem Štamfestem - jeden z hlavních organizátorů

 

1) Jak těžké bylo pro letošní rok uspořádat závody spřežení v Čakovičkách?

Je to stejné jako každý rok. Stále je to všechno o penězích a o velké podpoře majitelů jezdeckého areálu rodiny Veselých, bez nichž by to nešlo.

 

2) Jak ovlivnil koronavir celé přípravy závodů?

Vzhledem k opatřením ohledně karantény jsme nemohli vybudovat plánovanou novou překážku. Veškeré přípravy se tímto rozhodnutím přesunuly do velmi krátké doby.

 

3) Na co se můžou soutěžící těšit?

Určitě na čerstvě upečené buchty k snídani, na domácí kuchyni za rozumné ceny a na malý rodinný areál, kde nepotřebujete ani kolo, neboť je vše jen pár kroků.

 

4) Závody v Čakovičkách jsou jednou z kvalifikací na Zlatou podkovu (ZP). Co pro Vás osobně ZP znamená?

Po té, co jsem slyšel slova pana J. Klubala na schůzi organizačního výboru Zlaté podkovy, jsem si uvědomil, jaký máme závazek k našim předkům, kteří tuto soutěž založili, abychom ji udrželi i pro naše nástupce. Trochu mě mrzí, jak je spřežení omezováno na úkor sedlových soutěží, ale chápu, že se doba změnila a sedlové soutěže jsou velmi rozšířené a já jim závidím počet dětských soutěžících, které u spřežení chybí.

 

Děkuji za rozhovor.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.