Články Western

Češi září na evropských westernových kolbištích

Léto patří tradičně mistrovstvím Evropy ve westernovém ježdění plemen koní Quarter Horse (QH), Paint Horse (PH) a Appaloosa (ApH). Po loňském roce, kdy byly všechny tyto mistrovství Evropy z důvodu pandemie koronaviru zrušeny, se letos všechna mistrovství těšila velkého zájmu účastníků z různých koutů Evropy. A čeští jezdci se ve velké konkurenci koní a jezdců neztratili, ba naopak patřili mezi obávané soupeře!

Prorodeo Tour 2018: Sezona zrušena

Také v roce 2018 se koná seriál závodů nazvaný Prorodeo Tour. Kalendář uvnitř. Aktualizace 3. 8.: Prorodeo Tour 2018 zrušeno.

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Casey Deary & Shesouttayourleage šampiony 2017 NRHA Derby - s tímto podtitulem letos pořádala National Reining Horse Association (NRHA) první ze dvou prestižních závodů konaných každoročně na výstavišti v Oklahoma City ve Spojených Státech. Hned ze začátku bylo závodníkům i pořadatelům jasné, že slogan byl zvolen oprávněně, jelikož během příprav a příjezdu jezdců dosahovaly venkovní teploty vysoko přes 30 stupňů!

Paint Horse Show 2017

Tento rok se uskuteční na Wanted Ranchi Veselíčko u Děčína dvě Paint Horse Show. První show se bude konat 27. května (Wanted Color Show), druhá pak 30. září (Color Cellebration). Obě show budou rozhodovat rozhodčí z USA.

ProRodeo Tour 2017

Seriál ProRodeo Tour je ucelený soubor rodeí za kalendářní rok. Letos se uskuteční 7 ródeí na 3 rančích a 2 rodea v rámci jiných akcí. Termínový kalendář pro rok 2017 najdete uvnitř. 

ProRodeo Tour 2016: 7. kolo

Seriál ProRodeo Tour je ucelený soubor rodeí za kalendářní rok. Soutěží se ve více jak deseti disciplínách. Osm z nich je vypsaných do Finálového závodu. Jezdci sbírají v seriálu důležité body pro kvalifikaci na National Finals ProRodeo. Termínový kalendář pro rok 2016 najdete uvnitř. Aktualizace 3. 8. 9:15 HOD: 27. - 28. srpna proběhne v Halter Valley Dnešice 7. růžové kolo Strabag ProRodeo Tour 2016.

ROZHOVOR: Milan Pata, prezident ProRodeo Czech Association

Nejen dostihoví, ale také rodeoví koně se budou v sobotu 25. června prohánět po pardubickém závodišti. Koná se tu totiž další ročník seriálu ProRodeo Tour 2016. Každý rok si o pardubickém kole povídáme s prezidentem ProRodeo Czech Association Milanem Patou. Tradici dodržíme, i když tentokrát nás zajímá i příprava rodeových koní. Povídání o tréninku by prý ale zabralo mnoho času… tak alespoň malé nahlédnutí do světa rodea.

ProRodeo Tour 2016: 2. kolo

V sobotu a v neděli 21. a 22. května se na ranči Halter Valley u Dnešic uskutečnilo 2. kolo Prorodea Tour. Závodu se zúčastnilo celkem 54 jezdců a 48 koní. Počasí nám přálo a teploměry ukazovaly neuvěřitelných 29°C.

Tragédie při barrel racingu v USA

V sobotu při barrel racingu ve Spojených státech zemřela teprve 12 letá Kalee Chandler. Její kůň utrpěl infarkt na konci soutěže a narazil do brány. Kalee však zůstala uvězněná pod koněm. Po převozu do nemocnice svým zraněním bohužel podlehla. Incident se stal tři měsíce po jiné tragické události.

ProRodeo Tour 2016: 1. kolo

První kolo Strabag Prorodea Tour 2016 probíhalo ve dnech 30. dubna a 1. května v Halter Valley. Celkem 55 jezdců startovalo v osmi soutěžních disciplínách ve třídě open a třech disciplínách ve třídě juniorů. Více uvnitř.

1 2 3 4 ... 13

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.