Články Western Western

NRHA Derby - nejžhavější závody roku!

Casey Deary & Shesouttayourleage šampiony 2017 NRHA Derby - s tímto podtitulem letos pořádala National Reining Horse Association (NRHA) první ze dvou prestižních závodů konaných každoročně na výstavišti v Oklahoma City ve Spojených Státech. Hned ze začátku bylo závodníkům i pořadatelům jasné, že slogan byl zvolen oprávněně, jelikož během příprav a příjezdu jezdců dosahovaly venkovní teploty vysoko přes 30 stupňů!

Bohemia Western Cup

Letos nově vzniklý westernový seriál Bohemia Western Cup vznikl spoluprácí několika rančů situovaných západně od Prahy ve spolupráci s Western Riding Clubem ČR. Jednotlivé závody jsou zároveň kvalifikačnímy koly na MČR ve westernovém ježdění. Seriál obsahuje i čtyři závody dobytkářských disciplín. V tomto článku naleznete kalendář BWC, rozpisy, startky a výsledky.

Kalendář western klubu 2014

Western klub o.s. sídlící v Suchdole nad Ondrou připravil nejen pro své příznivce zajímavý kalendář akcí.

Legendární formace REDNEX vystoupí v Praze

/PR text/ Švédská poprocková skupina REDNEX potěší své fanoušky a vystoupí 7. listopadu v pražské Incheba Aréně v Holešovicích (Malá sportovní hala).

WRC sekce Hofiteam: Termíny westernových závodů 2013

WRC sekce Hofiteam pořádá letos několik westernových závodů - seznámit se s jejich termíny a dalšími podrobnostmi můžete uvnitř článku.

Julia Gaupmann podruhé mistryní Evropy!

Již podruhé získala teprve osmnáctiletá Rakušanka Julia Gaupmann titul mistryně v rámci NRHA mistrovství Evropy. Skvělého úspěchu dosáhla v sedle svého sedmiletého hřebce Cody Rooster Delmaso, společně si zajeli pro skore 213,5.

IX. Czech Appaloosa Show 2012

O víkendu 14.-15. 7. vypuknou na Ranchi El Paso letos největší westernové závody. Spojí oficiální chovatelskou ApHC Show uznanou americkým mateřským klubem, s NCHA cuttingem a dobytkářskými disciplínami ve spolupráci s CZQHA.  Na jednom místě tak uvidíte vybarvené appaloosy v chovatelských přehlídkách – halterech, kde nastoupí klisny, valaši i hřebci k posouzení ve skupinách podle věku, přijedou opravdoví cowboys se svými koňmi s jedinečným smyslem pro práci s dobytkem, elegantní koně s anglickou výstrojí i reineři.

Sekce WRC Český ráj pořádala IV. Bousovský pohár

V sobotu 28. dubna 2012 byl v areálu statku Na Tvrzi v Horním Bousově uspořádán sekcí WRC Český ráj IV. Bousovský pohár, westernové závody složené ze soutěží typu „C“ a „D“. Ačkoliv letní počasí bylo na závody jako stvořené, oproti minulým ročníkům zavítalo na Horní Bousov méně početné pole startujících, kdy bylo během soutěžního dne zaznamenáno na 70 startů, avšak na kvalitě předvedených výkonů toto vliv nemělo.

Co se do Jezdectví nevešlo - Vaguero horsemanship a J. Sanders

Od 17.-22. září probíhá na Farmě Prak u Českého Šternberka Vaquero Gathering, což je ojedinělá akce, při níž se spojila klinika s Kayem Wienrichenm a klinika s Jeffem Sandersem do jednoho bloku. A právě s J. Sandersem si v zářijovém Jezdectví povídala Tereza Huclová nejen o vaquero horsemanshipu. Několik zajímavých fotografií se nám ale do časopisu opravdu nevešlo.

O víkendu na El Paso za hobby a WRC závody

O tomto víkendu 10. - 11. září pořádá El Paso Svojetice Hobby a WRC závody pro jezdce s licencí i bez ní, kteří chtějí využít příležitost vyzkoušet si westernové disciplíny jako např. Trail, Horsemanship, Western Pleasure, Reining, Barrel Race, Pole Bending, Klíčová dírka a mnoho dalších westernových jezdeckých her. Pod hlavičkou WRC se zároveň uskuteční prestižní a dotované kvalifikační závody EL TRAIL a EL PLEASURE. Účastníci se mohou těšit na bohaté věcné ceny, večerní posezení u táboráku a westernovou atmosféru s country kapelou ve stylové restauraci.

1 2 3

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.