Pikko Del Cerro HU odchází do chovu

Kvůli zranění odchází ze sportu 13 letý hřebec Pikko del Cerro HU, který se účastnil mezinárodních závodů na úrovni Grand Prix s americkou drezurní jezdkyní Lisou Wilcox. „Bohužel jsme zjistili, že se Cerro znovu zranil, a tak jsme ho museli odhlásit ze závodů CDI3* ve Wellingtonu tento týden,“ říká majitelka Anne Sparks. Podrobnosti v článku.

Lisa Wilcox plánovala účastnit se s hřebcem kvalifikačních závodů na olympijské hry a být součástí amerického týmu. Kvůli zranění a následné rehabilitaci však není účast v Riu možná. „Společně s chovatelem jsme se rozhodli, že nejlepší bude ukončit sportovní kariéru, aby si hřebec užil šťastný život v hřebčínu,“ pokračuje Sparks.

Pikko del Cerro HU je jeden z nejúspěšnějších drezurních koní odchovaných ve Spojených státech. Hanoverský hřebec má na svém kontě mnoho vítězství včetně dosaženého skóre 90 bodů z drezurních závodů v Devonu. V roce 2009 byl jmenován šampionem hřebců.

Společně s Lisou vyhrál Cerro v roce 2011 USEF Developing Horse National Championship. Třikrát se Pikko del Cerro HU stal národním šampionem.

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.