Boj o poslední místa na olympijské hry

V Moskvě probíhají poslední drezurní kvalifikační závody pro jednotlivce na olympijské hry do Rio de Janeira. Hned první páteční soutěž CDI3* Grand Prix přinesla překvapující výsledky a zamíchala kvalifikačním žebříčkem skupiny C. Více včetně videa najdete uvnitř článku. Aktualizace 5. 3. 15:00 HOD: K jakému rozhodnutí dospěla Drezurní komise FEI?

Aktualizace 5. 3. 15:00 HOD: Mezinárodní jezdecká federace potvrdila výsledky ze závodů CDI3* v Moskvě, kde Inessa Merkulova dosáhla vysokého hodnocení přes 82%. FEI obdržela mnoho emailů od národních federací, které si stěžovaly na výsledky z Moskvy. Jak potvrdil mluvčí FEI: "Mezinárodní jezdecká federace shromáždila důkazy a vyslechla mnoho svědků. Po kompletní analýze došla k závěru, že hodnocení všech rozhodčích bylo v souladu s pravidly drezury." Drezurní komise také potvrdila, že rozhodčí Ghislain Fourge pravidla neporušil, když trénoval Inessu Merkulovou na semináři v New Century Club v říjnu.

Aktualizace 1. 3. 18:55 HOD: Server dressage-news.com zveřejnil čtyři měsíce starou fotografii, která ukazuje, jak holandský rozhodčí Ghislain Fouarge trénuje Inessu Merkulovou. Podle pravidel FEI však rozhodčí nesmí trénovat dvojici víc jak tři dny devět měsíců před závody, které rozhoduje. Na závodech v Moskvě nebyl přítomný ani žádný člen dozorčí skupiny rozhodčích FEI.

 

 

Původní článek

Z vítězství se radovala domácí Inessa Merkulova s 12 letým valachem Mister X. Dvojice obdržela hodnocení 82,240 %, což je nejvyšší skóre od výsledku Charlotte Dujardin s Valegrem na Mistrovství Evropy v roce 2015. Nejlepšího výsledku ruská dvojice zatím dosáhla na závodech v Hamburgu – 76,765 %.

V olympijské kvalifikační skupině C, kam patří Rusko, vede právě Inessa Merkulova s velkým náskokem na druhé postupové místo. O to svádí boj polská jezdkyně Beata Stremler, Ukrajinka Inna Logutenkova a Ruska Marina Aframeeva.

V Moskvě se z druhého místa v Grand Prix radovala právě Marina Aframeeva s koněm Vosk for Russia, kterého také vlastní Inessa Merkulova. Dvojice dokončila se skóre 76,780%, což jí může výrazně pomoci k druhému místu.

Pro případy, kdy národní rozhodčí pomáhali svým jezdcům získat kvalifikační místa, implementovala FEI monitorování závodů dozorčí skupinou rozhodčích, avšak není známo, zda je nějaký člen přítomen i v Moskvě.

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.