Český skokový pohár 2017: Brno - VC pro Zdeňka Žílu

Poté, co bylo zahajovací kolo v Martinicích zrušeno pro nepřízeň počasí, se tak Brno stane od 6. do 8. května dějištěm vůbec první letošní Velké ceny. Program nabídne tradiční seriálové túry, tedy Amateur Tour, Czech Junior Cup a U25. Všechny hlavní soutěže jsou připraveny na pondělí 8. května, kdy se jede dílčí finále amatérské i juniorské túry a v neposlední řadě speciální parkur pro jezdce do 25 let U25.

Oficiální webové stránky | Startky a výsledky

 

Výsledky

pondělí: 120/130 cm - B. Vojtková a Chakito, 110 cm finále AT - A. Ducká a Kira 3, 120/125 cm finále CJC - D. Menšíková a Eliot 5, 135 cm U25 - K. Kubrická a Šejna 1.

Vítězem Velké ceny Brna se stal Zdeněk Žíla a Dominka B., 2. M. Klus a Quaid FRH, 3. L. Vachutka a Taktika-H

neděle: 110 cm - L. Vachutka a Mozart-H, 110 cm AT - M. Najmanová a Dorien, 120 cm CJC - N. Kreislová a Remus 4, 120 cm - L. Vachutková a Dárek, 130 cm - T. Kuchár a Bresciano

sobota: 110 cm - B. Ryčovská a Novela 1, 110 cm AT - M. Vaňková a Chopard, 120 cm CJC - T. Matoušová a Quastina, 120 cm - M. Klár a Rapsodie 1, 130 cm - T. Aberl a Athena 1, 

 

Tisková zpráva

Mnoho z účastníků, kterým se před rokem v Brně dařilo, zavítá na kolbiště Tělovýchovné jednoty Moravan i tentokrát. Nechybí vítězové všech výše uvedených kategorií. Dorazí Veronika Kučínská, která ovládla amatérskou túru, Vanda Tmějová, jež vyhrála loni brněnský Czech Junior Cup i první ze soutěže U25 Ladislav Vachutka.

Pozornost fanoušku ovšem bude přitahovat zejména poslední soutěž, která je vrcholem závodů – Falton Velká cena Brna s překážkami do 145 centimetrů. O nejvyšší bodový příděl do seriálového žebříčku budou závodit přední čeští parkuroví jezdci. Na soupiskách startujících figuruje mj. obhájce loňského prvenství Jan Štětina, který se letos představí v sedle dvou koní Benita-S a Douglase-S. Na druhém místě roce dokončil v roce 2016 Rudolf Doležal s klisnou Larou Croft, s níž se bude účastnit i letos. Silnou konkurencí prvním dvěma mužům loňského pořadí však budou další matadoři pohárové série Jiří Hruška, Zdeněk Žíla, Jiří Skřivan či Marek Klus. Celkem je zapsáno na předběžné startovní listině dvacet dvojic.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.