Finále PN Barcelona 2015: Longines Cup a 3. O. Zvára s Cento Lanem!

Celkem 19 národů se sejde na finále Furusiyya FEI Nations Cup v Barceloně v areálu Real Club de Polo ve dnech 24. – 26. září. Česká republika a Polsko, které se kvalifikovaly v Arezzu, se postaví na start spolu s družstvy ESP, BEL, SUI, GBR, FRA, IRL, NED, SWE, GER, MEX, USA, BRA, VEN, KSA, QAT, AUS, EGY.  27. 9. Longines Cup I. kolo 10 bezchybných, 4 s 1 tr. b. - mezi nimi i O. Zvára a Cento Lano Arcus! Česká dvojice postupuje do druhého kola jako 13. ze 72! 19:10 HOD: Sladká tečka nakonec - O. Zvára na třetím místě!

Oficiální webové stránky

27. 9. První nedělní soutěž vyhrál Marcus Ehning a hřebec Singular Ls La Silla!

Bonus 200 000 eur vyhrává ten, kdo absolvoval první a druhé kolo Pohárů národů čistě - jediným jezdcem byl Gragory Wathelet, takže celá tato částka je jeho!

Longines Cup I. kolo 10 bezchybných, 4 s 1 tr. b. - mezi nimi i O. Zvára a Cento Lano Arcus! Ve druhém kole pro 18 dvojic jela naše dvojice bezchybně a v nejrychlejším čase s celkově 1 trestným bodem...První dva jezdci dokončili i první i druhé kolo bezchybně a naše dvojice končí na skvělém třetím místě! Opravdu velká gratulace! Za Ondrou zůstali takoví jezdci, jako Christian Ahlmann, Bertram Allen, Marcus Ehning atd...Ondra vyhrává 22 950 eur!

1. Denis Lynch a All Star, 2. S. Lambre a Johnny Boy, 3. O. Zvára a Cento Lano


26. 9. Od 21 hodin bojují nejlepší týmy o vítězství! Večer uzavře vystoupení zpěvačky Carly Rae Jepsen, jestli dorazí i Tom Hanks, o tom tiskové zprávy nehovoří:-) 21:15 HOD: Finále - zatím ani jedna nula! Jeroen Dubbeldam dokonce 12! 21:50 HOD: M. Michaels-Beerbaum (GER) a Judy Ann Melchior (BEL) přinesly svým týmům první nuly! 

Belgie jako jediná dojela se 4 trestnými body. Nulu dal i finishman G. Wathelet. 2. GBR (nulu dal Joe Clee) a 3. NED (nulu vystřelil Gerco Schröder), obě družstva dojela s 8 trestnými body. 

Video ohlédnutí za sobotním velkým finále Poháru Národů

 


 25. 9. 18:30 HOD: Ital Gaudiano a syn Corneta Obolenskyho Cocoshynsky vyhráli dnešní soutěž na čas. Od 21 hodin začíná Challenge Cup s ČR na startu!

Challenge Cup s ČR na startu! Z. Zelinková a Caleri 17 tr. b. Aleš Opatrný a Landthago 13 tr. b., Emma také, O. Zvára a Cento Lano 8 tr. b., celkem máme 34 a končíme na 9. místě.

Video ohlédnutí za 2. dnem v Barceloně

 


24. 9.  Dnes v 16 hodin začíná první soutěž. Držíme českým jezdcům v této těžké konkurenci palce!

PRVNÍ KOLO: 24. 9. Z. Zelinková a Caleri 10 tr. b. Neobvykle druhý a ne poslední nastupuje A. Opatrný a doufáme, že jeho 17 tr. b. se nebude počítat... Emma s Charlym za 5 tr.b. ! O. Zvára a Cento Lano 8 tr. b, vede Belgie, 2.-3. Německo a Švédsko.

ČR končí po prvním kole na 15. místě a postupuje do pátečního Challenge Cupu. V sobotu proběhne finále pro nejlepších 10 družstev.

Video ohlédnutí za 1. dnem v Barceloně


23. 9. 18:40 HOD: Startujeme jako sedmnáctí.

 

22. 9. 13:30 HOD: Dnes odlétají čeští jezdci do Barcelony, koně jsou již na cestě. Dnes také proběhla v Barceloně tisková konference se španělským týmem. Ve švédském družstvu nastala změna - místo Pedera Fredricsona a koně H&M All In, který není zdravotně v pořádku, pojede Jonna Ekberg, pracující ve Stephex Stables, a Equita van 't Zorgvliet.

18. 9. 21:40 HOD: Seznam startujících zde.

16. 9. 14:45 HOD: Pořadatelé vzali svou propagaci na twitteru zgruntu - zavedli rubriku "Víte, že..." 

Který jezdec má na kontě nejvíc olympijských medailí? Je to německá legenda Hans Günther Winkler, který je nasbíral během šesti olympijských her.
Jaký je rekord ve skoku do výšky? Drží ho kapitán Alberto Larraguibel Morales s koněm Huaso - v roce 1949 v Chile skočili 247 cm!

12. 9. 14:45 HOD: Aleš Opatrný bude startovat s Landthagem, čtěte tiskové prohlášení Czech Equestrian Teamu, proč (www.c-e-t.cz)

Vyjádření Czech Equestrian Teamu k účasti na nadcházejícím finále Furusiyya FEI Nations Cup™ v Barceloně

Český národní tým má za sebou fantastickou sezónu se splněným cílem, jímž je vítězství v 2. divizi, které pro Českou republiku znamená postup do 1. divize série Furusyyia FEI Nations Cup. Český tým tím získá možnost v roce 2016 startovat na nejobtížnějších závodech série CSIO5*, mezi něž patří například Řím, Hickstead, Dublin. Velmi výrazně se na těchto výsledcích podílel Acovaro s Alešem Opatrným, kterému se za celou sezónu v pohárových soutěžích škrtal jen jeden výsledek. Přesto považujeme za nešťastné účastnit se bez předešlých týmových zkušeností na této úrovni finále CSIO5* v Barceloně, kde se sejdou nejlepší národní týmy z celého světa. Tyto zkušenosti budeme získávat až v příštím roce v divizi 1. Abychom vyhověli přání ostatních členů českého národního týmu na finále v Barceloně odstartovat, rozhodli jsme se nominovat Aleše s dvanáctiletým koněm Landthagem, který má s touto úrovní závodů více zkušeností než letos teprve devítiletí Acovaro a Berlina. Jsme si vědomi toho, že to pro Aleše s Landthagem nebude jednoduché, ale držíme jim oběma palce, aby si spolu rozuměli, a podali dobrý výsledek.

 

 

Video pozvánka do Barcelony: https://vimeo.com/117579835

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.