Finále Světového poháru 2015/2016 - Göteborg: Vítězem Steve Guerdat

O velikonočním víkendu 24. - 28. března proběhne ve švédském Göteborgu finále Světového poháru ve skocích a drezuře. Finále v drezuře bude však bez světových hvězd. Podrobnosti včetně kompletního seznamu kvalifikovaných parkurových jezdců najdete uvnitř. Aktualizace 28. 3. 17:00 HOD: Vítězem Světového poháru ve skocích se po druhé za sebou stal Steve Guerdat. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Startky a výsledky | Přímý přenos

Pondělí

Po prvním kole pondělního superfinále má nejvýhodnější pozici Steve Guerdat, který nemá na svém kontě žádný trestný bod. Na druhém místě se nachází Herrie Smolders a na třetím Daniel Deusser. Z šestého na čtvrté místo poskočila Penelope Leprevost a po čistém parkuru má 5 tr. b. z předešlých kol. Druhé kolo superfinále můžete sledovat od 15:00 hodin na FEITV.

Po vítězství v minulém ročníku Světového poháru v parkurovém skákání se i letos povedlo zvítězit švýcarskému jezdci Stevu Guerdatovi. Tentokrát vyhrál v sedle desetiletého valacha Corbinian. S celkem třemi trestnými body se na druhém místě umístil Harrie Smolders, na třetím pak Daniel Deusser. Celkové výsledky najdete zde.

Steve Guerdat a Corbinian.


Neděle

Nedělní drezurní soutěž Grand Prix Freestyle byla vyvrcholením letošního Světového poháru. V soutěži zvítězil nizozemský jezdec Hans Peter Minderhoud s Glock's Flirt se ziskem 82,357 % a stal se již 13. vítězem Světového poháru z Nizozemska. Po vítězství již v pátečním Grand Prix Minderhoud vtipkoval, že má Göteborg rád, ale nyní ho má ještě radši.

Na druhém místě se umístila domácí Tinne Vilhelmson Silfvén s Donem Auriello a na třetím německá jezdkyně Jessica von Bredow-Werndl s Unee BB.

 

 

Sobota

V sobotu bylo na programu druhé kolo finále Světového poháru ve skocích. Santiago Varela postavil těžký parkur složený ze 14 překážek. V soutěži se utkalo 33 jezdců, ale pouze 7 jezdců jej dokázalo překonat s čistým kontem. Z vítězství se s nejrychejším časem radoval včera zklamaný Christian Ahlmann z Taloubet Z, před irským jezdcem Den Lynchem s All Star a Herri Smoldersem s Emerald N.O.P. Po dalším čistém výkonu však ve finále po dvou kolech vede švýcarský jezdec Steve Guerdat. Průběžné pořadí.

Christian Ahlmann a Taloubet Z.


Z dalšího účinkování ve finále Světového poháru byl po prvním kole diskvalifikován egyptský jezdec Mohamed Talaat. Jak informuje FEI, po prvním kole při inspekci jeho koně Connaught byla zjištěna krev na pravém boku. FEI Steward tuto skutečnost nahlásil rozhodčím, kteří podle článku 242.3.1 pravidel FEI koně diskvalifikovali. Pro Egypťana to znamená konec účasti ve finále, avšak na základě souhlasu od veterináře bude moci pokračovat v jiných soutěžích v Göteborgu.

Pátek

V pátek byla na programu první kola finálových soutěží Světového poháru ve skocích a drezuře.

Ve skocích první kolo ovládli francouzští jezdci. Celkem 35 jezdců absolvovalo náročný parkur z dílny stavitele Santiaga Varely sestávající se ze 13 překážek. Nejrychlejší byla Penelope Leprevost s Vagabond de la Pomme před světovou jedničkou Simonem Delestrem s Qlassic Bois Margot a třetím Danielem Deusserem s Cornet d'Amour.

Vítězka prvního finálového kola Světového poháru Penelope Leprevost.

 

Drezurní páteční Grand Prix vyhrál nizozemský jezdec Hans Peter Minderhoud s 15letým hřebcem Glock's Flirt před dvěma domácími jezdci. Se skóre 76,871 % Minderhoud porazil druhou Tinne Silfvén Vilhelmson s Donem Auriello a třetího Patrika Kittela s Watermill Scandic.

 

 

 

Seznam kvalifikovaných parkurových jezdců

 

Aktualizace 19. 3. 18:00 HOD: Mezinárodní jezdecká federace oznámila dvojice na finále Světového poháru v drezuře. Celkem se finále zúčastní 18 dvojic 11 národností.

AUS – Mary Hanna & Umbro

AUS – Lyndal Oatley & Sunshine Boy

BEL – Jorinde Verwimp & Tiamo

DEN – Anna Kasprzak & Donnperignon

DEN – Agnete Kirk Thinggaard & Jojo AZ

GER – Jessica von Bredow-Wenrdl & Unee BB

GER – Fabienne Lütkemeier & D’Agostino

IRL – Judy Reynolds & Vancouver K

NED – Hans Peter Minderhoud & Glock’s Flirt

POL – Beata Stremler – Rubicon D

RUS – Tatiana Dorofeeva & Kartsevo Upperville

RUS – Inessa Merkulova & Mister X

SWE – Patrik Kittel & Watermill Scandic

SWE – Emilie Nyrerod & Miata

SWE – Tinne Vilhelmson-Silfvén & Don Auriello

SUI – Marcel Krinke-Susmelj/Smeyers Molberg

USA – Charlotte Jorst/Nintendo

USA – Günter Seidel & Zero Gravity

 

Aktualizace 18. 3. 17:45 HOD: Dnes definitivně potvrdila německá drezurní jezdkyně Isabell Werth, že se finále v Göteborgu nezúčastní. Její kůň Don Johnson se minulý týden zranil v boxu a klisnu Weihegold trápí infekce. Isabell Werth není bohužel jedinou jezdkyní, která se finále nezúčastní. Nedávno jsme informovali o problémech s vlastnictvím hřebce Uthopia, kvůli kterým Charlotte Dujardin nemůže startovat. Zranění pak vyřadilo ze závodů Edwarda Gala. Svoji účast na finále odmítli již dříve z důvodu plného soustředění na olympijské hry američtí jezdci Steffen Peters a Laura Graves, nizozemský Diederik van Silfhout a španělská jezdkyně Beatriz Ferrer-Salat.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.