Global Champions League 2016 - družstvo bude mít i Athina

Po zrušení takzvané "klauzule exkluzivity" FEI může příští rok odstartovat Global Champions League, nová parkurová liga a týmová soutěž majitelů Global Champions Tour. 4. 8. 19:15 HOD: Na tiskové konferenci byla představena první majitelka družstva - není jí nikdo jiný než Athina Onassisová. Speciální soutěž družstev proběhne již ve Valkensvaardu, pouhý týden před ME. Pojede 15 týmů o 200 000 eur, nedělní GP o 300 000 eur a na startu je 28 z prvních 30 jezdců světového žebříčku.

4. 8. 19:15 HOD: Na tiskové konferenci byla představena první majitelka družstva - není jí nikdo jiný než Athina Onassisová. Soutěž družstev proběhne již ve Valkensvaardu, pouhý týden před ME. Pojede 15 týmů o 200 000 eur, nedělní GP o 300 000 eur a na startu je 28 z prvních 30 jezdců světového žebříčku.

 

Původní článek:

V červnu majitelé Global Champions League (GCL) podali k úřadu Belgian Competition Authority (BCA) stížnost na FEI kvůli porušování soutěžního práva Evropské Unie použitím pravidel, kdy se nesmí jezdec účastnit akcí, které nejsou odsouhlasené FEI. V prozatimním opatření BCA nařizuje FEI pozastavit "klauzuli exkluzivity" do doby vyřešení stížnosti od GCL.

Rozhodnutí BCA znamená, že Global Champions League může odstartovat v roce 2016. Žádný jezdec, který se bude této akce účastnit nebude nějak FEI penalizován. BCA rovněž nařidila FEI, aby informovala národní federace, jezdce, rozhodčí a pořadatele dopisem do 31. srpna.

V roce 2016 tak mohou vznikat týmu s hvězdnými jezdci, kdy se vždy dva z týmu utkají v každém závodě. Global Champions League tak vytvoří novou soutěž vedle již existující úspěšné Global Champions Tour, která je určena pro jednotlivce.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.