Global Champions Tour 2016: Cannes - Grand Prix pro Scotta Brashe

Osmé kolo světové skokové série Global Champions Tour 2016 se uskuteční od 9. do 11. června ve francouzském Cannes. Na startu se představí hned osm jezdců z první světové desítky - Penelope Leprevost, Simon Delestre, Christian Ahlmann, Scott Brash, Luciana Diniz a další. Kompletní seznam uvnitř. Aktualizace 13. 6. 10:15 HOD: Kdo zvítězil v Grand Prix a jaký tým v soutěži Global Champions League?

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Neděle

Závěr patřil opět soutěži Global Champions League. V ní tentokrát zvítězil tým Monaco Aces ve nizozemském složení Leopold Van Asten a Maikel Van Der Vleuten. Jako jediní dokázali překonat obě kola čistě. Na druhém místě skončil tým Paris Jets (Gregory Wathelet a Olivier Philippaerts), kteří oba chybovali v druhém kole. Třetí místo patřilo Caiscais Charms (David Will a Lennox Luis) s celkovými 13 trestnými body. Průběžné pořadí týmů.

Monaco Aces - Leopold Van Asten a Maikel Van Der Vleuten.

Sobota

Sobotním vrcholem byla soutěž Grand Prix. V ní se do druhého kola probojovalo 18 jezdců z nichž pouze čtyři dokázali zajet opět bezchybně. Jako první v něm nastoupil Roger Yves Bost s 10 letou klisnou Sangria Du Coty a opět čistým parkurem si nakonec zajistil čtvrté místo. Druhá v pořadí jela Edwina Tops Alexander  s Lintea Tequila, která protla cílovou pásku v čase 38,67 sekundy, což se zdálo jako vítězný čas, protože ani třetí v pořadí Daniel Deusser s Equita Van T'Zorgvliet její čas nepřekonal. Poslední do rozeskakování nastoupil Scott Brash s Hello Forever a několika zkráceními dokázal čas Edwiny překonat a v osmém kole Global Champions Tour 2016 zvítězit.

Scott Brash s Hello Forever.

 

Pátek

V pátek se již počasí umoudřilo a tak proběhla dopolední soutěž do 145 cm za jasné oblohy. Z vítězství se v ní radoval anglický jezdec Ben Maher s valachem Aristo Z. Ten porazil zbytek pole o více jak tři sekundy. Na druhém místě dokončil Pius Schwizer s Balou Rubin R, na třetím pak Jane Richard Philips s Dieudonne de Guldenboom

Ben Maher a Aristo Z.

Čtvrtek

První soutěž CSI5* byla na programu ve čtvrtek a hned přinesla i přes bouřkové počasí skvělou podívanou. Zvítězili v ní totiž dva jezdci se stejným časem. Druhou fázi soutěže do 145 cm dokončili ve shodném čase David Will a Bertram Allen.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.