Global Champions Tour 2016: Madrid - Grand Prix pro Marcuse Ehninga

Od 19. do 22. května proběhne v Madridu již šesté kolo Global Champions Tour 2016. Na seznamu startujících nechybí sedm jezdců z první světové desítky. Vítězství z minulého roku obhajuje Luciana Diniz. Aktualizace 23. 5. 16:40 HOD: V neděli zakončili šesté kolo GCT dvě soutěže CSI5* a také soutěž týmů - Global Champions League. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Neděle

V dopolední nedělní soutěži do 145 cm se utkalo celkem 18 jezdců. Z vítězství se radoval brazilský jezdec Pedro Veniss s koněm Rissoa d'Ag Bois Margot.

Odpoledne byla na programu soutěž do 155 cm. Vyhrál ji po nepovedené sobotní Grand Prix Michael Whitaker s Vikingem. Po dvou čistých kolem a v čase 36,95 sekundy porazil druhého Christiana Ahlmanna s Caribis Z a třetího Henrika von Eckermanna se Sansibarem 89.

Hlavní soutěží však byla večerní soutěž týmů - Global Champions League. V ní tentokrát zvítězilo družstvo Rome Gladiators ve složení Laura Renwick a Laura Kraut. Skvělou formu potvrdila právě anglická jezdkyně Laura Renwick, která zvítězila ve dvou pátečních soutěžích. I zde předvedla dvě bezchybná kola. Laura Kraut ve druhém kolě jednou chybovala, ale i tak to stačilo na druhé Cannes Stars (Roger-Yves Bost a Marco Kutscher). Ti si celkem připsali 5 trestných bodů. Třetí se umístil tým Antwerp Diamonds ve složení Audrey Coulter a Harrie Smolders. Průběžné pořadí týmů.

 

 

Sobota

Německý jezdec David Will se stal se svým 9 letým valachem Cento du Rouet vítězem sobotní soutěže do 145 cm. S časem 53,59 sekundy dvojice o více jak sekundu porazila druhého Piuse Schwizera ze Švýcarska s Chellatus R. Na třetím místě se umístila dvojnásobná včerejší vítězka Laura Renwick se svým koněm MHS Washington.

Hlavní soutěž byla na programu večer, CSI5* 160 cm Grand Prix. Před vyprodaným hledištěm se v rozeskakování hlavní soutěže utkalo osm jezdců. Senzačního vítězství dosáhl Marcus Ehning s 13 letým valachem Pret a Tout. Na druhém místě skončil Abdullah Al Sharbatly s Tobaliem a na třetím Eduardo Alvarez Aznar s Rokfeller de Pleville Bois Margot.

 

Pátek

V pátek byla v poledne na programu první soutěž CSI5* na výšce 145 cm. Skvěle zajela tuto dvoufázovou soutěž anglická jezdkyně Laura Renwick se svým 8 letým valachem MHS Washington. S časem 29,46 sekundy v druhé fázi porazila 57 členné mezinárodní startovní pole. Na druhém místě se umístila americká jezdkyně Laura Kraut s koněm Andretti S. Na třetím místě se umístil Andreas Krezuzer s koněm Baloukira, který však na první dvě jezdkyně ztrácel čtyři sekundy.

V podvečer se již závodilo na výšce 150 cm. Ve dvoufázové soutěži dokázalo hned 24 dvojic ze 49 zajet obě fáze čistě. Nejrychlejší však byla opět anglická jezdkyně Laura Renwick. Tentokrát v sedle 10 letého valacha Bintang porazila časem 26,04 sekundy zbytek startovního pole. Na druhém místě dokončil Oliver Philippaerts s H&M Challenge v. Begijnakker, na třetím pak Kevin Staut s Ayade de Septon et HDC.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.