Global Champions Tour 2018 - Mexico City: Rozhovor s Annou Kellnerovou

Od 22. do 25. března probíhá v Mexico City první kolo nového ročníku Global Champions Tour a Global Champions League. Při úvodním kole nechybí hvězdy jako jsou Simon Delestre, Eric Lamaze, Bertram Allen, Marcus Ehning, Steve Guerdat, Daniel Deusser. Za Prague Lions nastoupí také česká reprezentantka Anna Kellnerová.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Televizní stanice Eurosport bude v sobotu vysílat přímý přenos. Kompletní program zde.

 

Desetiletý Iron Man VD Padeborre, s nímž vyrazil na úvodní závody Global Champions Tour do Mexika Gregory Wathelet, se zranil ve stájích v Mexiku. Hřebec je nyní vyšetřován veterináři a již je rozhodnuto, že se nezúčastní jak závodů v Mexiku, tak v Miami. Gregory Wathelet bude v závodech pokračovat se svým druhým koněm, klisnou Korea.

 

Global Champions Tour

Nová sezona Global Champion Tour odstartovala čtvrteční soutěží do 145 cm. V soutěži na čas závodilo 56 jezdeckých dvojic. Nejrychlejším jezdcem se nakonec stal Španěl Eduardo Alvarez Aznar s valachem Fidux, který o více jak dvě sekundy porazil irskou dvojici Shane Breen a CSF Vendi Cruz. Třetí se umístila francouzská jezdkyně Megane Moissonnier s Umours Batilly. Z týmu Prague Lions se nejlépe umístil Holger Wulschner, který obsadil 12. místo. Se čtyřmi trestnými body obsadila 44. místo Anna Kellnerová a Calcourt Falklund.

Prvním kvalifikovaným do pražského Longines Global Champions Super Grand Prix se stal dvojnásobný šampion LGCT Scott Brash se svoji 17letou klisnou Ursulou XII. Z 33 startujících soutěže do 160 cm se jich osm probojovalo čistou jízdou do rozeskakování. O téměř dvě sekundy v něm zvítězil Brash před Danielem Deusserem s hřebcem Tobago Z. Třetí dokončil Alberto Zorzi s koněm Contanga. Tisková zpráva

 

Global Champions League

Novou sezonu týmové soutěže odstartovalo páteční první kolo. Na start se postavilo devatenáct týmů. Duo Gregory Wathelet a Darragh Kenny z týmu Paris Panthers předvedli dva čisté parkury a zaslouženě se ujali vedení. S jedním trestným bodem se na druhém místě umístil tým London Knights (Olivier Philippaerts, Nicola Philippaerts), třetí je pak Valkenswaard United (Bertram Allen, Marcus Ehning) se čtyřmi trestnými body. Tým Prague Lions (Holger Wulschner, Gerco Schröder) se po prvním kole umístil na 16. místě se 17 trestnými body.

V sobotním druhém kole se však týmu Paris Panthers vůbec nedařilo. Darragh Kenny s Gregory Watheletem inkasovali celkem 12 trestných bodů a jen díky nejlepšímu součtu časů se umístili na celkovém druhém místě. Z vítězství se radoval tým Miami Celtics ve složení Michael Duffy a Denis Lynch, kteří ve druhém kole nechybovali. Třetí místo obsadil Valkenswaard United (Alberto Zorzi, Marcus Ehning, Bertram Allen). Bezchybným druhým kolem se na 9. místo posunul také tým Prague Lions (Gerco Schröder, Anna Kellnerová, Holger Wulschner)! Kompletní výsledky zde

Rozhovor s českou jezdkyní Annou Kellnerovou po vystoupení týmu Prague Lions v úvodním závodě seriálu Global Champions League v Mexico City najdete zde.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.