Global Champions Tour 2018 - Šanghaj: Prague Lions na 9. místě. GP pro Watheleta

Světová série Global Champions Tour se tento týden přesouvá do nejvýchodnějšího místa celé série, čínské Šanghaje. Od 20. do 22. dubna se zde na startu představí lídr soutěže Scott Brash, vítězka z Miami Edwina Tops-Alexander, Lorenzo de Luca, Simon Delestre, Ludger Beerbaum a další hvězdy. Na startu nebudou chybět ani dva čeští reprezentanti Aleš Opatrný a Anna Kellnerová. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Záznam závodů odvysílá televizní stanice Europosrt. Kompletní program zde.

 

Sobota

Týmu London Knigts (Ben Maher, Emily Moffitt) se nakonec i přes jednu chybu v druhém kole, které proběhlo v sobotu, podařilo zvítězit. V součtu času porazili jezdci London Knights o 27 setin sekundy Monaco Aces (Jérome Guery, Simon Delestre). Díky dvěma bezchybným parkurům Aleše Opatrného a Nielse Bruynseelse se Prague Lions posunul na konečné 9. místo! V průběžném pořadí patří českému týmu třetí příčka. Tisková zpráva.

Vítězem následné soutěže Grand Prix se stal belgický jezdec Gregory Wathelet s 12letou klisnou Coree, když ve dvanáctičlenném rozeskakování porazil druhého Bena Mahera s valachem Explosion W a třetího Daniela Deussera s hřebcem Tobago Z.

 

Pátek

První pětihvězdovou soutěží byla dvoufázová soutěž 145/150 cm na čas. Celkem 48 jezdeckých dvojic se jí účastnilo a hned 39 z nich absolvovalo první fázi bezchybně. Druhou fázi bez trestných bodů překonalo 21 dvojic. Nejrychlejším jezdcem se stal Marlon Módolo Zanotelli s Extra van Essene. Druhé místo obsadil Constant Van Paesschen s Compadre van de Helle, třetí pak skončil Cameron Hanley s koněm Aiyetoro. Obě fáze bez chyby překonala také Anna Kellnerová s Balguerem, která obsadila 20. místo!

Druhou soutěží bylo první kolo týmové soutěže na výšce překážek 150/160 cm. Hned dvěma týmům se podařilo nechybovat. V součtu časů vyhráli London Knights před Berlin Eagles. Třetí se pak s jednou chybou umístil tým Chantilly Pegasus. Celkem 12 trestných bodů zaznamenal tým Prague Lions (Anna Kellnerová, Niels Bruynseels) a po prvním kole jsou na 15. místě.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.