Global Champions Tour 2019 - Miami: Prague Lions pátí, GP pro Devose

Světová parkurová série Global Champions se přesunula na pláž do Miami Beach. Na start závodů od 18. do 20. dubna se postavil vedoucí jezdec Niels Bruynseels, dále pak druhý Daniel Deusser nebo Ben Maher a Pieter Devos. Mezi domácími jezdci byla vidět Lauru Kraut, Kent Farrington, McLain Ward a další. Mezi startujícími nechyběla ani česká jezdkyně Anna Kellnerová. Kompletní seznam jezdců uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

Přímý přenos odvysílá v sobotu televizní stanice Eurosport. Kompletní program najdete v samostatném článku.

 

LGCT Grand Prix

Vyvrcholení letošní sezony v parkurovém skákání Global Champions Prague Playoffs 2019 zná třetího účastníka. V pražské O2 areně nebude od 21. do 24. listopadu chybět Belgičan Pieter Devos, který si vstupenku na prestižní Longines Global Champions Super Grand Prix vybojoval po vítězství ve třetím kole GCL na Miami Beach.

Třiatřicetiletý belgický jezdec Pieter Devos s klisnou Claire Z ovládnul závěrečné rozeskakování v Miami a touto výhrou se dostal také do čela celkového hodnocení LGCT, kde vystřídal svého krajana Nielse Bruynseelse. Tisková zpráva.

 

2. kolo GCL

Zatím nejlepšího výsledku v letošní sezoně Global Champions League dosáhl tým Prague Lions. Anna Kellnerová a Niels Bruynseels vybojovali v náročné soutěži na Miami Beach páté místo. V průběžném pořadí si polepšili o čtyři příčky.

Na Miami Beach se Anně Kellnerové velmi dařilo. Již ve čtvrtek obsadila ve dvou soutěžích nejvyšší kategorie CSI5* dvakrát pátou pozici - nejprve s Balguerem na parkuru s překážkami vysokými 145 centimetrů a poté s klisnou Catch Me If You Can OLD na překážkách o 10 centimetrů vyšších v prvním kole týmového klání, které bylo tradičně vyhodnocováno i jako samostatná soutěž. Díky výraznému přispění této české dvojice tak postupoval tým Prague Lions do sobotního druhého kola ze stříbrné příčky. Tisková zpráva.

 

 

1. GCL

Nejlepší parkuroví jezdci a koně se z Mexico City přesunuli na Floridu, kde pokračuje prestižní série Global Champions již 3. kolem. Kolbiště tradičně vyrostlo na slavné Miami Beach jen pár metrů od břehu Atlantického oceánu. Od arény v Mexiku se podstatně liší především několikanásobně menšími rozměry, ale také tím, že se neskáče na trávě, ale na speciálním pískovém povrchu.

První soutěže se na Miami Beach uskutečnily ve čtvrtek, tedy pouhé čtyři dny od skončení předešlého mí-tinku. Na Anně Kellnerové ani na jejích koňských svěřencích však jakákoliv únava nebyla znát a podávala hned od začátku výborné výkony. S třináctiletým valachem Balguerem skončila pátá v úvodním dvoufázovém parkuru s výškou překážek 145 centimetrů. Stejně dobře se jí vedlo v následující soutěži, která byla součástí třetího kola týmové Global Champions League. Tisková zpráva.

Soubory ke stažení

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.