ME ve všestrannosti 2015 Blair Castle - zlato i se zlomeninou

Od 10. do 13. září se ve skotském Blair Castle konalo Mistrovství Evropy ve všestrannosti. Na nedělní program zavítala i britská královna Alžběta II. 13. 9. 16:20 HOD: Nevídaná převaha německých jezdců na ME - první M. Jung, 2. Sandra Auffarth, 5. I. Klimke a 7. D. Schrade... 17. 9. 9:05 HOD: Michael Jung získal zlato i se zlomenou nohou!

Oficiální web

Prohlídka krosu pod taktovkou FEI zde:

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=wsLtRTNOWe0

 

17. 9. 9:05 HOD: Michael Jung získal zlato i se zlomenou nohou! Jak u čerstvého mistra Evropy vyplynulo z prohlídky v nemocnici, při pádu s fischerRocanou na CCI4* Burghley si zlomil holenní kost přímo u kolenního kloubu, o čemž tedy nevěděl a startoval tak na mistrovství Evropy se zlomeninou! Nyní je po operaci a dopřává si zaslouženého odpočinku... K médiím, která mu na twitteru přejí brzké uzdravení, se přidává i časopis Jezdectví...

13. 9. Nevídaná převaha německých jezdců na ME - první M. Jung, 2. Sandra Auffarth, 5. I. Klimke a 7. D. Schrade...Všichni Němci dokončili parkur bezchybně. Velkým překvapením je výkon vítěze, který se stal (znovu) mistrem Evropy, tentokrát s teprve osmiletým valachem fischerTakinou. Bronz získává Francouz Thibaut Vallette a Qing du Briot.

Michael Jung píše historii - na ME vyhrává potřetí v řadě, a skore je pouze výsledkem z drezury - 33,5! Ani v krosu ani na parkuru nechybovali! Navíc valach po Jaguar Mail SF je nejmladší ve startovním poli!

12. 9. Pořadí týmů: GER, GBR, FRA, NED a SWE. Dva Italové z původně pátého družstva nedokončili, stejně jako W.-F. Pitt a Bay My Hero. Z irského družstva nedokončili dokonce tři jezdci. Před Sandru Auffarth se posunul Michael Jung, Holly Woodhead měla penalizaci 20 tr. b. a posunula se dozadu.

11. 9. Před 21letou Angličanku se dostává úřadující mistryně světa Sandra Auffarth a Opgan Luovo. V první desítce je zatím 6 žen!

Na 8. místo I. Klimke, pořadí družstev po drezuře: Německo, Velká Británie, Francie, Švédsko a Itálie.

 

10. 9. 12:10 HOD: Po prvních jezdcích vyznívá boj Anglie versus Německo pro domácí...12:40 HOD: A první jezdec Francie ji poslal do vedení! 15:40 HOD: Po dvou jezdcích v čele opět domácí... 16 HOD: Rozhodčí z Anglie a Nového Zélandu viděli Michaela Junga na druhém místě, Maďar na prvním - takže průběžně druhý za Holly Woodhead. Ta jede jen jako jednotlivec - považte, je jí teprve 21 let! Družstva - 1. GBR, 2. FRA a 3. GER.

 

Přenos FEI TV špatně fungoval, proto lze sledovat on-line a psané komentáře na Horse and Hound.

 

 

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.