Saut Hermès 2017: GP pro Edwinu Tops-Alexander

Jedním z vrcholů halové sezony jsou závody CSI5* Saut Hermes přímo v srdci Paříže v nádherných kulisách Grand Palais. Letos se závody uskuteční ve dnech 17. - 19. března. Na startu nebudou chybět největší domácí hvězdy Kevin Staut, Simon Delestre a Penelope Leprevost. Doplní je světová jednička Daniel Deusser, Christian Ahlmann a další. Kompletní seznam najdete uvnitř. Aktualizace 20.3. 15:25 HOD: Vítězkou Grand Prix se stala Edwina Tops-Alexander.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Grand Prix

Na start parkuru stavitele Franka Rothenbergera se postavilo 47 dvojic a hned 13 z nich soutěž vzdalo, jedna dvojice pak byla vyloučena. Kurz obsahoval třináct překážek a jelikož je aréna v Grand Palais malá, nebyl zde žádný prostor pro chyby. První čistou dvojicí byla až ta se startovním číslem 11 - Bertram Allen s 13letou klisnou Molly Malone. Druhou čistou jízdu k velké radosti domácích předvedla Penelope Leprevost s 12letým hřebcem Vagabond de la Pomme. Třetí bezchybnou dvojicí se stala až ta poslední, Edwina Tops-Alexander s 10letou klisnou California.

První do rozeskakování nastoupil Bertram Allen, který ale na předposlední překážce chyboval. Penelope Leprevost svojí jízdou nijak neriskovala a tak dokončila bezchyby v čase 41,44 sekundy. Nakonec nastoupila Edwina Tops-Alexander se svojí relativně novou klisnou California. Čistou jízdou a časem 41,36 sekundy dvojice nakonec překonala Penelope Leprevost a radovala se z výhry 132000 eur. "Byl to opravdu, opravdu těžký kurz," komentovala Tops-Alexander v cíli. "Moje klisna ale je ve skvělé formě. Udělala skvělou práci, když vezmeme v úvahu, že je relativně nová na této úrovni. Závodili jsme pouze v šesti soutěžích Grand prix."

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.