Seznamte se: Isabell Werth

Cesta "drezurní královny" Isabell Werth začala na rodinné farmě v německém Rheinbergu, kde již v pěti letech jezdila na poníkovi Illa. Později s poníkem Funny vyhrála své první stužky. Až do 17 let se věnovala parkuru a všestrannosti, dokud ji neoslovil Dr. Schulten-Baumer, drezurní expert, s nabídkou na ježdění jeho koní. Isabell souhlasila a od té doby se věnuje pouze drezuře.

S koňmi Dr. Schulten-Baumera slavila Isabell mnoho vítězství. Nejlepší momenty zažila s hnědým valachem Gigolem, který se stal v sedle s Isabell nejlepším drezurním koněm všech dob.

I přes denní trénování a cestování po závodech po celém světě, Isabell dokončila studia práv a začala pracovat jako právník. V roce 2001 ukončila spolupráci s Dr. Schulten-Bauerem a odešla na dva roky do stájí rodiny Winter-Schluze, než se v roce 2004 úplně osamostatnila a vydala se dráhu profesionální jezdkyně. Ve svém rodném Rheinbergu založila tréninkovou stáj s 22 boxy.

Isabell Werth je nejúspěšnější drezurní jezdkyní s šesti zlatými olympijskými medailemi, sedmi medailemi z mistrovství světa a 14 medailemi z mistrovství Evropy. Osmkrát se také stala mistryní Německa. Právem si tak zaslouží titul "Drezurní královna".

 


O své budoucnosti Isabell říká: "Chtěla bych zůstat v top mezinárodním sportu jak dlouho to jen půjde, možná deset let a více. Budoucnost ukáže, zda budu stále cestovat každé tři týdny po závodech. Možná budu mít jiné priority za deset let, ale jedno vím jistě, koně mají v mém životě vždy místo."

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.