Světový pohár 2017/2018 - Stuttgart: GP pro Guerdata, Werth, Exella

Páté kolo Světového poháru západoevropské ligy proběhne ve dnech 15. - 19. listopadu ve Stuttgartu. Za domácí se na start postaví Christian Ahlmann, Ludger Beerbaum, Meredith Michaels-Beerbaum, Daniel Deusser a Marcus Ehning. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam jezdců | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

SKOKY

Hlavní soutěží ve čtvrtek 16. listopadu byla soutěž Prize of Firma XXL-Sicherheit do 150 cm. K velké radosti domácích v ní zvítězila Simone Blum s klisnou DSP Alice. Také druhé místo patřilo domácím zásluhou Christiana Ahlmanna s hřebcem Colorit. Třetí místo pak obsadil Ital Alberto Zorzi s klisnou Danique.

Skvělou formu s na závody do Stuttgartu přivezla německá jezdkyně Simone Blum, která se svou klisnou DSP Alice vyhrála také nejvyšší páteční soutěž CSI5*-W do 155 cm Mercedes German Master. Druhé místo v ní obsadil švédský reprezentant Henrik von Eckermann s valachem Cantinero, třetí byl pak další domácí jezdec Marcus Ehning s klisnou Cristy.

Celkem 43 jezdců soutěžilo v sobotní hlavní soutěži do 155 cm a 13 z nich absolvovalo první kolo bez trestných bodů. V druhém kole byl nejrychlejší Brazilec Pedro Veniss s klisnou For Felicila. Druhé místo obsadil domácí jezdec a světová všestrannostní jednička Michael Jung s fischerSolution. Třetí se pak umístil Kevin Staut s valachem Vendome d'Anchat HDC.

Skokové soutěže vyvrcholily v neděli odpoledne soutěží Grand Prix of Stuttgart na výšce překážek do 160 cm. Na start se postavilo 40 jezdců z nichž 16 se kvalifikovalo do rozeskakování. O tom, jak kvalitní jezdecké pole se sešlo ve Stuttgartu svědčí i fakt, že hned 13 jezdců i toto rozeskakování absolvovalo bezchybně. Nejrychlejším jezdcem se nakonec stal Steve Guerdat s klisnou Hannah, který kromě výhry 80 tisíc eur získal také nové auto Mercedes-Benz. Další tři místa výsledkové listiny obsadili domácí jezdci. Philipp Weishaupt, Christian Ahlmann a vítězka z prvních dvou dní Simone Blum. Steve Guerdat si tímto vítězstvím zajistil průběžné vedení v západoevropské lize Světového poháru. Kompletní průběžné pořadí najdete zde.

 

DREZURA

Ve čtvrtek proběhla první drezurní soutěž CDI-W Grand Prix. K velké radosti publika první tři místa obsadili domácí jezdci. S velkým náskokem vyhrála světová jednička Isabell Werth s klisnou Weihegold OLD se skóre 82,080%. Druhé místo se skóre 76,060% obsadila Helen Langehanenberg s hřebcem Damsey FRH, třetí se pak umístila Jessica von Bredow-Werndl a Zaire-E se ziskem 74,740%.

Druhá drezurní soutěž CDI-W Grand Prix Freestyle se uskutečnila v sobotu. I zde nedala svým soupeřům šanci světová jednička Isabell Werth s Weihegold OLD se ziskem 87,575%. Druhé místo obsadila Dorothee Schneider se Sammy Davis jr. (82,805%), třetí pak Helen Langehanenberg s Damsey FRH (79,615%). Průběžné vedení v západoevropské lize však stále drží Patrik Kittel, který ve Stuttgartu nebodoval. Žebříček najdete zde.

 

SPŘEŽENÍ

Ve Stuttgartu odstartoval také Světový pohár spřežení, který bude mít celkem sedm kvalifikačních kol v sezoně 2017/2018. Již šesté vítězství v prvním kole si připsal ve Stuttgartu australský vozataj Boyd Exell, který se ziskem 132,14 sekundy porazil před zaplněnými tribunami evropského šampiona Ijsbrand Chardona a německého šampiona Georga von Steina. Průběžný žebříček celého seriálu najdete zde.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.