Světový pohár Göteborg 2017: SP pro Boyda Exella

Poslední kolo západoevropské ligy Světového poháru ve skocích, předposlední drezurní kolo a finále Světového poháru spřežení se koná ve švédském Göteborgu v termínu 22. - 26. února 2017. Aktualizace 27. 2. 10:20 HOD: Vítězem soutěže Světového poháru ve skocích se stal domácí Henrik von Eckermann. Více uvnitř.

Oficiální webové stránky | Seznam startujících | Startky a výsledky | Přímý přenos

 

Svoji účast musel z domácích závodů v Göteborgu odřeknout Peder Fredricson, který měl zápal plic a prozatím se dostatečně neuzdravil.

Zázna závodů v Göteborgu můžete sledovat v úterý 28. února na stanici Eurosport. Kompletní program zde.

 

SPŘEŽENÍ

Po sedmé se vítězem Světového poháru spřežení stal Australan Boyd Exell. Druhé místo obsadil Jérome Voutaz, třetí pak Koos de Ronde.

 

SKOKY

Nedělní soutěž Světového poháru ovládl opět k velké radosti domácích diváků Henrik von Eckermann. Na startovní listině soutěže bylo 32 jezdců a 12 z nich se kvalifikovalo do rozeskakování. Henrik von Eckermann zvítězil s klisnou Mary Lou 194 před Maikel van der Vleutenem a Leopoldem van Astenem.

Páteční dopoledne ovládl k velké radosti domácích Henrik von Eckermann. Nejprve vyhrál soutěž do 145 cm na čas se svým novým koněm Little Lord 90. Poté opanoval i soutěž do 150 cm s rozeskakováním s klisnou Lucky Silvana Z. Druhé vítězství v Göteborgu si připsal také Kevin Staut, když v páteční odpolední soutěži do 150 cm na čas zvítězil o téměř sekundu s klisnou Ayade de Septon et HDC před druhým Leopoldem van Astenem s VDL Groep Miss Untouchable.

První soutěž CSI5*-W do 150 cm vyhrál ve čtvrtek Kevin Staut v sedle Unna de Kerglenn HDC. Druhé místo obsadil Nicola Philippaerts s Ustina Sitte a třetí pak skončil Simone Delestre s Chesall Zimequest.

 

Drezura

Čtvrteční soutěž Světového poháru Grand Prix vyhrála Isabell Werth v sedle koně Emilio, když získala 81,080%. Stala se tak prvním jezdcem v historii, který pokořil hranici 80% se třemi různými koňmi. Na druhém místě se umístil domácí Patrik Kittel s valachem Delaunay (75,060%), třetí pak skončila Jessica von Bredow-Werndl v sedle koně Unee BB (74,500%).

I páteční Freestyle se na prvních třech místech nezměnil. Vyhrála dvojice Isabell Werth a Emilio (84,200%) před Patrikem Kittelem a Delaunay (80,910%) a Jessicou von Bredow-Werndl s Unee BB (80,845%).

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.