Švýcarská jezdkyně WE Tirile Monnier Tuchschmid opět vyhrála Pedro Torres Academy Cup

Čtvrtý ročník Pedro Torres Academy Cupu 2022 je za námi a my vám přinášíme reportáž z těchto jedinečných mezinárodních závodů Working Equitation, které tradičně pořádal spolek Czech Society for Working Equitation.

Letošní, velmi vydařený ročník byl s rekordním počtem Masters jezdců skvělou ukázkou disciplíny Working Equitation. 

Závodů jako jsou Pedro Torres Academy Cup se v Evropě nepořádá mnoho. Výjimečné jsou vysokým počtem jezdců v nejvyšší třídě obtížnosti Masters a také tím, že jsou to kompletní závody WE – tedy včetně testu s dobytkem. Letošního ročníku se účastnily jezdecké dvojice ze sedmi zemí Evropy. V nejvyšší třídě Masters bojovalo o vítězství 14 jezdců a koní. Srdcem a motorem závodů byl opět sám mistr Pedro Torres, který byl i autorem všech testů ovladatelnosti a rychlosti.

Švýcarská jezdkyně Tirile Monnier Tuchschmid se svým lusitano valachem Samson Menezes letos opravdu bodovala - již podruhé vyhrála třídu Master. Měla nejrychlejší čas v testu, a dokonce i nejlepší čas při cow testu. Tirile dlouhodobě trénuje s Pedrem Torresem a tak jako většina účastníků IV. Pedro Torres Academy Cupu 2022 se účastnila i mistrovství světa 2022 ve Francii. Spolek Czech Society for Working Equitation děkuje Tirile za přízeň a těší se na příští ročník.

Na druhém místě Master třídy se umístila německá reprezentantka Eva-Katharina Weig s koněm Amaretto a na třetím místě holandská jezdkyně Margo Timmermans a její KWPM valach Catch Me. Z českých jezdkyň se nejlépe dařilo Lence Šteklové a její Diospire. Skončily přesně v půlce startovní listiny, tedy na sedmé pozici.

Kompletní výsledky najdete na www.gira.io  

Více informací o jediných kompletních mezinárodních závodech WE najdete na stránce: www.pedrotorresacademycup.com a FB profilu CSWE. Pro závodníky v příštím ročníku Pedro Torres Academy Cupu si spolek CSWE ve spolupráci s Pedrem Torresem nachystal něco opravdu speciálního! Pokud jste zvědaví a chcete novinky vědět co nejdříve, tak sledujte FB a webové stránky.

Buďte vždy v obraze s magazínem Jezdectvi.cz.
Přihlašte se k odběru našeho newsletteru a získejte tak nejrychlejší přístup k zásadním novinkám a akcím.

Z odběru je kdykoliv možné se odhlásit.